Fikri Sağlar’ın İfadeleri CHP’nin Bilinçaltıdır!

Eski Yeşilçam filmlerindeki rol paylaşımında başörtülü bayanlar özellikle hizmetçi kılığında tahkir amaçlı kullanılırdı.

Ekleme: 31.12.2020 13:10:11 / Güncelleme: 02.01.2021 17:57:02 / Güncel
Destek için 

Yusuf Can - Haber Yorum

Denmek istenen; Sizin yeriniz burasıdır, ancak hizmetçi olabilirsiniz idi.

2007’den sonra başörtüsünün ülke gündeminden yavaş yavaş çıkmasıyla birlikte herkesin artık bunu sosyal hayatında da olduğu gibi KAMUDA DA kabulleneceği zannedildi.

Ancak ÇARŞAFLI Müslüman kadını zincirlerinden kurtardığını iddia eden İTTİHAT VE TERAKİ zihniyetinin uzantısı CHP kafası, tahmin edileceği gibi bir türlü “Başörtüsünü” kabullenmedi.

Her fırsatta inançlara saygılı olduğunu iddia ederek OY TOPLAMAYA çalışan CHP’liler zaman zaman içlerindeki kini kusup gerçek yüzlerini gösteriyorlar.

Bu tür hadiselerden birine Halk TV'de Şirin Payzın'ın moderatörlüğünü yaptığı 'Sözüm Var' programına katılan CHP'li eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar’ın ifadelerinde rastladık.

İlginçtir konu tam da 28 Şubat. Yani başta başörtüsü olmak üzere İslami sembollere ve varlıklara yönelik büyük operasyonun yapıldığı dönem.

Fikri Sağlar, ilginç bir yorum yaparak içindekileri döküyor.

Sağlar; "Kendimden söylemek istiyorum. Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var." ifadelerini kullandı.

İfadeler tamamıyla ölçüsüz- ayarsız ve seviyesiz.

Çünkü başörtüsü bu ülkenin gündeminden çıkmış neredeyse. Buna rağmen F. Sağlar bu konudaki CHP mantalitesini ortaya koymuş oluyor.

Yani CHP’nin bu konudaki sessizliği iktidar oluncaya kadardır.

Başörtülü birinin Hâkim olup olmaması konusu ise ikinci bir sorun.

Bir başörtülü bu sistemde HÂKİM olur mu olmak ister mi? Ayrı konular ama olduğunda adil davranmayacağını ima etmek tamamıyla hakarettir.

Aynı düzlemde, başı açık olan bir HAKİMİN karşısına çıkan sakallı veya çarşaflı birinin benzer düşünceleri dile getirdiğini farz edin!

Bunu düşünmek bile felaket!

Çünkü kendini bu ülkenin ve insanların sahibi zanneden CHP zihniyetine göre başörtülüler (İnançlı insanlar) ancak Hakimin önünde sanık olarak ifade vermek için durabilirler. O koltukta oturup ifade alamazlar karar veremezler…