SÖMÜRGECİDEN DARBECİYE KIRMIZI HALI

Özellikle Afrika ülkelerindeki barbar sömürgeleri ile tanınan İslam düşmanı Fransız yönetimi, binlerce masumu katleden Darbeci Sisi’yi kırmızı halılar ile karşılayarak insanlıktan ve hukuktan ne kadar uzak olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bu duruma tepki gösteren Fransa FIDH yetkilisi Madelin, "Bugün Mısır'da 60 binden fazla kişi görüşleri nedeniyle tutukluyken, Fransa'nın bir diktatör için kırmızı halı sermesine hayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ekleme: 09.12.2020 00:59:37 / Güncelleme: 09.12.2020 00:59:37 / manşetler
Destek için 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tarihi boyunca sömürge ve soykırımlarla tanınan ve son dönemlerde İslam’a olan düşmanlıkları ile gündeme gelen Fransa, darbe ile yönetime gelmiş ve binlerce kişinin ölümüne sebep olmuş olan darbeci Sisi’yi ülkesinde kırmızı halılarla karşıladı.

Darbeci Sisi’nin tüm dünyanın gözleri önünde, darbeye karşı direnen binlerce kişiyi katlettiği ve on binlerce kişiyi de hukuksuzca zindanlara attığı bilinirken, sömürgeci Fransız yönetiminin karşılama esnasında darbeci ve katil Sisi’ye verdiği değer tepkilere neden oldu.

FRANSA “İNSAN HAKLARINA BAKMAKSIZIN” MISIR’A SİLAH SATIŞINI SÜRDÜRECEK

Fransa’nın başkenti Paris’e resmi bir ziyaret gerçekleştiren Mısır Devlet Başkanı! Darbeci Abdülfettah El Sisi ve sömürgeci Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron görüşmelerinin ardından Elysee Sarayı’nda ortak bir basın toplantısı düzenledi. İslam düşmanı Macron, toplantıda yaptığı açıklamada, Fransa’nın Mısır’ın bölgedeki terörle mücadele yeteneğini zayıflatmak istemediğini belirterek insan hakları koşuluna bağlı olmadan Mısır’a silah satışına devam edeceklerini vurguladı.

Yapılan bu açıklama sömürgeci Fransız zihniyetinin her zaman olduğu gibi insan haklarından değil kendi maddi çıkarlarından yana tavır almaya devam ettiğini ortaya koydu.

Deutsche Welle Türkçe’de de yer alan habere göre, insan hakları konusunda boykot yerine diyalogdan yana olduğunu ve fikir ayrılıkları konusunda açıkça konuşulabileceğini söyleyen Macron, “Ekonomi ve savunmadaki işbirliğini bu fikir ayrılıklarına bağımlı kılmak istemiyorum. Her şeyden önce ulusların egemenliğine, meşru ve karşılıklı çıkarlara saygı duyulmasına inandığım için” şeklinde konuştu.

Fransa'nın söylemden eyleme geçmesi için Mısır'a silah satışlarını durdurması gerektiğini vurgulayan FIDH yetkilisi Madelin, aksi takdirde bu ülkedeki baskıların suç ortağı olacağını ifade etti. Madelin, Mısır'da 3 insan hakları savunucusunun serbest bırakılmasına karşı da, "3 kişi serbest bırakıldı ama Mısır hala diktatör. Gelecek hafta başka kişiler tutuklanır." ifadesini kullandı.

İSLAM DÜŞMANI MACRON’DAN DARBECİ EL SİSİ’YE TEŞEKKÜR

İslam’a ve mukaddesatına olan düşmanlıkları ile tanınan Macron, görüşme esnasında küstahlığını katmerleştirerek Darbeci Sisi’ye, Hz. Muhammed (sav)’e karşı hazırlanan çirkin karikatür nedeniyle Müslüman ülkelerde Fransa’ya karşı başlatılan “nefret kampanyasına” destek vermediği için teşekkür etti. Darbeci ve Sömürgecinin ortak dayanışmasının nasıl olduğunu böylelikle göstermiş oldu.

DARBECİYLE SÖMÜRGECİ KOL KOLA

"Türkiyeli ve Rusyalı paralı askerlerinin" Libya'da varlığının sürdüğünü iddia eden Macron, Libya'nın kaosa sürüklenmemesi için çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Macron, bu konuda Mısır'ın rolünün önemli olduğunu dile getirdi. Doğu Akdeniz'de ilgili ülkelerle iş birliği içinde olduklarını ifade eden Macron, Mısır ile birçok konuda ortak görüşlerinin ve endişelerinin bulunduğunu söyledi. Macron, Mısır'la “terörle mücadele” konusunda iş birliğin artması gerektiğini belirtti.

Libya'da özellikle Türkiye'nin tek taraflı adımlar attığını ileri süren Macron, Akdeniz'de iş birliğine dayalı siyaset izlenmesi gerektiğini ancak bu şekilde göç sorununun çözülebileceğini belirtti.

Akdeniz ve Orta Doğu'nun istikrarı için Fransa ile Mısır arasında önemli stratejik ortaklığın mevcut olduğunu ifade eden Macron, Libya'da kalıcı siyasi çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

"(Libya'daki siyasi çözüm) Bölgesel güçler tarafından tehdit ediliyor." ifadesini kullanan Macron, Libya konusunda ilerlemelerin kaydedildiğini söyledi.

"YENİ ANLAŞMALAR İMZALAYACAĞIZ"

Mısır'la birçok anlaşmanın imzalanacağını ifade eden Macron, Mısır'da insan hakları savunucusu 3 kişinin serbest bırakılmasından memnuniyet duyduğunu aktardı. Fransa'nın “nefret ve boykot kampanyası” mağduru! Olduğunu iddia eden Macron böyle bir dönemde ülkelerine ziyaret düzenleyen Sisi'ye ziyareti için teşekkür etti. Macron iki ülke arasındaki ortaklığın Orta Doğu ve Akdeniz bölgesinde istikrara katkıda bulunduğunu iddia etti.

FRANSIZ YETKİLİDEN MACRON’A TEPKİ

Fransa'da Uluslararası İnsan Hakları Federasyonunun (FIDH) yetkilisi Antoine Madelin Binlerce masumu zindanlara atan darbeci Sisi’ye kırmızı halılar ile karşılama düzenleyen Macron’a tepki gösterdi.

Macron'un geçen yılın başında Mısır'ı ziyaret ettiğinde darbeci Sisi'den insan haklarını korumasını istemesine rağmen, o dönemden bu yana Mısır'daki baskının arttığını, ülke tarihinin en kötü seviyesine ulaştığını ve bu ülkede avukat, gazeteci ve insan hakları savunucularının yargılanarak baskıya maruz kaldığını belirten Madelin, böyle bir darbeciye yapılan bu karşılamanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Madelin yaptığı açıklamada, "Bugün Mısır'da 60 binden fazla kişi görüşleri nedeniyle tutukluyken Fransa'nın bir diktatör için kırmızı halı sermesine hayret ediyoruz." dedi.