Adalet Bakanı Gül, komisyon üyelerinin görüşlerini alacak

Adalet Bakanı Gül, ‘insan haklarının geliştirilmesine’ ilişkin TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinin önerilerini alacak.

Ekleme: 02.12.2020 11:11:46 / Güncelleme: 02.12.2020 11:11:46 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Ekonomi yönetimindeki değişimin ardından, yargı ve ekonomi alanında yapılacak düzenlemeler konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan ile birlikte iş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yarın da TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinin önerilerini dinleyecek.

Ekonomi ve hukuk alanında reform çalışmalarını başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca “İnsan Hakları Eylem Planı” taslağına ilişkin çalışmaların sürdüğünü açıklamıştı.

Adalet Bakanlığı'nın taslak üzerinde uzun süredir çalıştığı biliniyordu. Ancak Erdoğan’ın açıklamalarının ardından bakanlık çalışmalara hız verdi.

Bu kapsamda Bakan Gül, yarın TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısına katılacak. Komisyon gündemine göre, üyeler, Gül'e, “insan haklarının geliştirilmesine ilişkin somut öneri ve değerlendirmelerini” aktaracak.