Vatandaştan doğalgaz firmasına tepki

Yemek fabrikası ve evine doğalgaz hattının çekilmesi için başvuruda bulunan Rahmetullah Ak, firmanın, boru, teknik malzeme, kazı, münferit proje tasarımı ücretinin firma tarafından talep edilmesine tepki gösterdi.

Ekleme: 16.10.2020 18:30:06 / Güncelleme: 16.10.2020 18:37:34 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bitlis merkez Gazibey Mahallesi'nde ikamet eden Rahmetullah Ak, evine ve iş yerine doğalgaz hattının çekilmesi için Doğugaz firmasına başvuruda bulunduğunu belirtti.

 

Mahalleye doğalgaz hattının çekildiğini, evine ve yemek fabrikasına yaklaşık 200 metre mesafe kalmasına rağmen hattın çekilmediğini ifade etti.

Hattın çekilmesi için herhangi bir engelin bulunmadığını belirten Ak, firmaya yaptığı başvuru dilekçesine karşılık, kendisinden masraf bedelinin istendiğini ileri sürerek, bir vatandaş olarak bu hizmetten ücretsiz faydalanmak istediğini söyledi.

Ev ve iş yerinin bulunduğu alana kadar yapılacak kazı, boru döşemelerin ücretsiz yapılması gerektiğini dile getiren Ak, yetkililere sorunun çözülmesi için çağrıda bulundu.

Ak, "Doğugaz firması, mahallemize doğalgaz hattını çekti. İş yerime ve evime 200 metre yakınına kadar gelmiş bulunmakta. Hem evimize hem de iş yerimize doğalgaz hattının çekilmesi için müracaatta bulunduk. Dilekçemize verilen cevap, hizmetin getirilmesi için bizden yaklaşık 30 bin TL kazı, gerekli boru, teknik aksamın malzeme, münferit proje tasarımı, proje kontrolü gibi masraf istenmektedir." dedi.

Yetkililere seslenen Ak, şunları söyledi:

Doğalgaz firmasına bir dur desinler. Bunlar vanpir, resmen vatandaşın sırtına binmişler. Zor durumdayız. Zaten pandemiden dolayı iş-güç yok. Ciddi anlamda sıkıntı yaşamaktayız. Bu süreçte firmanın yüksek fiyatlarla vatandaşın sırtına binmesi, hukuken ve insani olarak doğru değildir. Özel şirketleri takibe alsınlar. Vatandaşlardan nasıl haksız kazanç sağladıklarını bir an önce önlesinler. Vatandaşlık hakkımız olan alt ve üstyapı hakkımızı talep ediyoruz. Bunun için ekstra bir bedel ödememize gerek yok. Evimize ve iş yerimize ne zaman doğalgaz hattı çekildiyse abonelik için güvence bedeli için ve iç tesisat için paramızı yatırırız. Bu hizmeti bize lütfedip, getirebilmeleri için ödeyecek bir paramız yok. Bu hizmeti ücretsiz olarak kapımızın önüne kadar gelmesini istiyoruz.

Doğalgaz firması iddialara cevap verdi

Konu hakkında İLKHA'nın görüştüğü Doğugaz Bitlis firma yetkilileri, vatandaştan talep edilen ücretin hukuki olduğunu, Uygulamalı Gaz ve Enerji Teknolojileri prosedüründe mevcut olduğunu belirttiler.

Kendisinden talep edilen ücretin, ekstra bir ücret olmadığını, mal ve hizmet üretim amaçlı doğalgaz kullanacak abonelere münferit bağlantı yapılacak olması halinde talep edilen hizmet bedeli olduğunu belirten firma yetkilileri, "İsmi geçen şahsın dilekçesinde zikredilen ücret, ekstra bir ücret değildir. Yemek fabrikası sanayi hizmet koluna girmekte ve daha fazla bir kullanıma sahiptir. Hizmet binasına ait doğalgaz kullanım sözleşmesi yapılması aşamasında alınacak güvence bedeli olup, yönetmelik gereği ısınma ve mutfak yakıcı cihaz sistemleri kapasitesinin 2 aylık maksimum tüketim bedeli talep edilmektedir. Bunun yanında yemek fabrikası sanayi statüsünde olup, münferit bir hizmet olmasından dolayı diğer bütün abonelerden talep edilen hizmet bedeli kendisinden talep edilmiştir." açıklamasında bulundu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler