İleri geri konuşanlar! HADDİNİ BİLMELİ!

İmam Hatip Liseleriyle ilgili yaptığı alçak iftiralar sonrası Erol Mütercimler’e yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor. Tüm kesimlerden kınama mesajları gelirken sosyal medyada kendini bilmez bazı isimler Mütercimler’in alçak ve iğrenç iftiralarını savunmaya soyundu. Kamuoyu, bu alçak ithamlara karşı herkesi haddini bilmeye davet ediyor.

Ekleme: 11.09.2020 10:57:41 / Güncelleme: 11.09.2020 10:58:34 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Haber merkezi

Erol Mütercimler’in, milyonlarca imam hatip lisesi mezununu “sahtekarlık, sapıklık ve ahlaksızlık” ile suçlamasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Tüm kesimler mesajlar yayınlayıp açıklamaları kınarken sosyal medyada ise bazı kendini bilmezler Mütercimler’i haklı olduğu konusunda savunmaya kalktı. Mütercimler kınama mesajları sonrası özür dilemek zorunda kaldı. Ayrıca okulunda başlatılan soruşturma sonrası istifa etmek zorunda kaldı. Haddini bilmezlere karşı yayınlanan kınama mesajlarından bazılarını buraya aktarıyoruz…

DİYANETTEN MÜTERCİMLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Başkanlık 1. Hukuk Müşaviri Selami Açan imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler'in, ilimle, irfanla, bilgiyle ve hikmetle öğreten ve nice öğrencinin yetişmesine vesile olmuş köklü eğitim yuvalarından imam hatip okullarına ve mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağıladığı belirtildi. Suç duyuru dilekçesinde, Mütercimler'in, imam hatip lisesi mezunları hakkındaki ötekileştiren ve asla kabul edilemeyecek çirkin ithamları ile toplumun, imam hatip lisesi mezunları, Başkanlık ve personeline karşı kin ve düşmanlık duymaya tahrik edildiği, ayrıca halkın nazarında Başkanlık ve personeline karşı nefret duygusu uyandırılmaya çalışıldığı ifade edildi. Dilekçede, Mütercimler hakkında eylemlerine uyan TCK'nin ilgili maddeleri uyarınca soruşturma ve kovuşturma yapılarak kamu davası açılması ve tecziyelerine karar verilmesi talep edildi.

MARDİN STK PLATFORMU: EROL MÜTERCİMLER ZİHNİYETİ YOK OLMAYA MAHKUMDUR

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Ahmet Ceylan, söz konusu ithamların kabul edilemez olduğunu belirtti. Ceylan, “Gazeteci, akademisyen, siyasetçi kimliklerine güvenerek 28 Şubat’ta olduğu gibi dindarlar ‘kötü ve ahlaksızdır’ operasyonunun parçası olan bu zihniyetin hala canlı olduğunu bu olayla bir kez daha görmüş oluyoruz. Psikolojik bir şiddet çeşidi olan bu nefret söyleminin, bilinçli bir itibarsızlaştırma çalışması olduğu açıktır. Küresel güçler, her ülkede kendilerine gönüllü hizmet edecek, beyni ve gönlü satılmış, kendi halkına düşman, ancak bunun farkında bile olamayan mankurtlar yetiştirmek için her türlü imkan ve fırsatı değerlendirmektedirler. Buna karşılık milli ve manevi değerlere bağlı, halk ile devleti kaynaştıran, geçmişten geleceğe köprü olan İmam Hatipler; kültürel emperyalizmin önünde çok önemli bir engeldir. Mazisi güneş kadar aydınlık ve temiz olan bu kurumun, bazı kesimleri rahatsız etmesinin gerçek sebebi İmam Hatiplerin bu misyonudur.” diye konuştu.

“ÇİRKİN VE VİCDANSIZ DAVRANIŞINDAN DOLAYI KINIYORUZ”

Erol Mütercimler’i sarf ettiği sözler nedeniyle kınayan Ceylan, son olarak şunları söyledi: “Kendi halkına yabancı, milli ve manevi değerlerinden yoksun, betonlaşmış bir kibir ve ego edasıyla yapılan bu cüretkarlık affedilemez. Sömürgeciliğin son versiyonu olan bu zihniyet yok olmaya mahkumdur. Adını söylemeye değmez bu kişinin bütün hakaret ve iftiralarını kendisine iade ediyoruz. Kamuoyu önünde kendisini bu çirkin ve vicdansız davranışından dolayı kınıyoruz.”

BU TÜR ZİHNİYETLER HALA VAR VE ÇOK YAYGIN

Erol Mütercimler gibilerine Allah'tan hidayet dilediklerini vurgulayan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Erol Mütercimler’in söylediklerini kabul edebilmemiz mümkün değil. Tüm sözlerini kendisine iade ediyoruz. Bu tür zihniyetler hala var ve çok yaygın. Şu an sesini fazla çıkaramıyor ama fırsat kolluyorlar. İmam Hatip nesliyle ilgili dertleri hiç bitmeyecek. Üniversitelerdeki, kamu sektöründeki, İmam Hatip liseleriyle ilgili tüm kazanımlarımız hiç olma, inkıtaya uğrama tehdidi ile karşı karşıya. Bu nedenle birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da dava bilinci ve şuuru ile hareket edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

MİLLETİN MANEVİ SİGORTASI OLAN İMAM HATİPLER

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Naci Özay, açıklamanın kabul edilemez olduğunu söyledi. Özay, "Psikolojik tedaviye ihtiyacı olan Mütercimler'i imam hatiplilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle kınıyorum. İslam’ın ehli sünnet insanların yetiştiği milletin manevi sigortası olan imam hatiplerden rahatsız olan söz konusu Mütercim ve her fırsatta Müslümanlardan rahatsız duyan aynı zihniyetteki kişiler, varsa bin yıldır Müslüman olan bu ülkeden daha rahat edebilecekleri bir yere gitsinler." dedi.