BAE'den bir ihanet daha!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) üst düzey bir yetkili, ülkesinin 3 ila 5 aylık süre zarfında işgal rejiminde büyükelçilik açacağını söyledi.

Ekleme: 05.09.2020 00:00:18 / Güncelleme: 05.09.2020 00:00:18 / Dünya
Destek için 

İşgal rejiminde İbranice yayın yapan Israel Hayom gazetesinin haberine göre, BAE Dışişleri Bakanlığından ismi açıklanmayan üst düzey bir yetkili, BAE'nin işgal rejiminde 3-5 ay içinde büyükelçilik açacağını ve işgal çetesi mensuplarının BAE'den vize alabileceklerini belirtti.

Dışişleri yetkilisi, büyükelçiliğin yanı sıra Hayfa ya da Nasıra kentlerinde konsolosluk açılması yönündeki çalışmaları da sürdürdüklerini aktardı.

İşgal rejimiyle barış anlaşmasını arzuladıklarını söyleyen BAE'li yetkili, kendileri için Filistinlilerin önemli olduğunu ve onları barışın önemli bir ortağı olarak gördüklerini kaydetti.

İşgal rejiminde açacakları konsolosluğun Filistinlilere de açık olmasını istediklerini belirten yetkili, "Konsolosluk için Nasıra kenti öncelikli adayımız ve yakında diplomatik temsilciliklerimizin nasıl ve ne zaman açılacağına karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İşgal rejimi sözde dış işleri bakanı, bu hafta başında Abu Dabi'de işgal rejimi, BAE ve ABD'li yetkililerin görüşmeleri sırasında iki ülkede büyükelçiliklerin açılması konusunun ele alındığını duyurmuştu.