AHLAKSIZLARA GEÇİT VERMEYİN!

Bekçilere fuhuş ve kumar oynatılan yerleri kolluk kuvvetlerine bildirme görevi verildi. Ahlaksızlar konuyu çarpıtarak "bekçiler bekar kadınların evlerini gözetleyecek" başlığıyla haberi duyurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü haber hakkında soruşturma başlattı.

Ekleme: 22.06.2020 09:22:21 / Güncelleme: 22.06.2020 09:22:21 / Güncel
Destek için 

DOĞRUHABER

Bekçilerin yetkilerini düzenleyen kanun geçtiğimiz günlerde Meclis'te kabul edilerek yasalaştı. Buna göre bekçiler artık uyuşturucu madde imal edildiğinden, satıldığından veya kullanıldığından, kumar oynandığından ya da fuhuş yapıldığından şüphe edilen yerleri bağlı bulundukları genel kolluk birimlerine bildirme yetkisine sahip olacak. Uyuşturucu, kumar ve ahlaksızlıktan nemalananlar ise haberi "bekçiler bekar kadınların evlerini gözetleyecek" diye duyurdu. EGM konunun çarpıtıldığını ve haber hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

ÇARPITMANIN BÖYLESİ!

Geçtiğimiz günlerde bekçilerin görev ve sorumluğunu belirleyen düzenleme Meclis'ten geçerek yasalaştı. Yasayla birlikte bekçilere kimlik soruma, üst araması yapma ve silah taşıma gibi bazı yetkiler verildi. Bekçilere verilen yetkiler arasında "uyuşturucu madde imal edildiğinden, satıldığından veya kullanıldığından, kumar oynandığından ya da fuhuş yapıldığından şüphe edilen yerleri bağlı bulundukları genel kolluk birimlerine bildirme" yetki ve sorumluluğu da vardı. Bunun üzerine bazı çevreler "bekçiler bekar kadınların evlerini gözetleyecek" başlığıyla akıl almaz bir manipülasyona imza attı.

BİLGİ KİRLİLİĞİNİN KAYNAĞI AVUKAT ÇIKTI

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bir haber sitesinde 19 Haziran'da İstanbul Barosuna üye avukat Cesim Parlak'ın, son yasal düzenlemeyle çarşı ve mahalle bekçilerine "bekar veya yalnız yaşayan kadınların evlerini gözetleme yetkisinin verildiği" şeklinde kamuoyunu yanıltmaya yönelik iddialarına yer verildiği belirtildi. Açıklamanın devamında, "Teşkilatımızı karalamaya yönelik gerçek dışı iddiaların yer aldığı haber sitesi yetkilileri ve bu iddiaları dile getiren avukat hakkında teşkilatımız ve görevlilerimiz aleyhine ağır, rencide edici ve halkımızın güvenlik kuvvetlerine duyduğu güveni sarsmaya yönelik asılsız, mesnetsiz, yalan ve iftiralar içeren ithamlarda bulunmalarından dolayı adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur." denildi.