6'ncısı uygulanan sokağa çıkma yasağında İstanbul'da sessizlik hakim

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında 24 ilde 6'ncı kez uygulanan sokağa çıkma yasağında İstanbul, yine diğer yasak günlerinde olduğu gibi sessizliğini korudu.

Ekleme: 16.05.2020 12:20:06 / Güncelleme: 16.05.2020 12:31:55 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

1-3 Mayıs tarihleri arasında 4'üncü kez uygulanan sokağa çıkma yasağına kadar 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı, vaka sayılarının düşmesi ve salgının nispeten kontrol altına alınması sebebiyle geçen hafta itibarıyla biraz daha esnetilerek 23 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanmaya başlanmıştı. Bu hafta 6'ncısı düzenlenen sokağa çıkma yasağı ise 15 ilde uygulanıyor.

 

Sokağa çıkma yasağı uygulamaları ilk 2 hafta cumartesi-pazar günü uygulanırken, üçüncü hafta 4 gün, dördüncü hafta 3 gün, geçen hafta 2 gün olarak uygulanmıştı. Bu hafta uygulanan yasak, salı gününe denk gelen "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" nedeniyle resmi kurumlar pazartesi idari izinli sayılarak 4 gün olarak uygulanacak. Böylelikle Covid-19 salgını başladığından bu yana Türkiye'de toplamda 17 gün sokağa çıkma yasağı uygulanmış olacak.

Türkiye'de vaka sayılarının azalmasıyla birlikte İstanbul başta olmak üzere geçen haftadan itibaren cadde, sokak, meydan ve trafikte ciddi yoğunluklar yaşanmaya başlanmıştı. Yaşanan yoğunluk sonrasında Covid-19 vakalarında az da olsa yeniden artış yaşandığı görüldü.

İstanbul'da trafiğin Covid-19 öncesine döndüğü gözlemlenen son 2 hafta içerisinde cadde ve sokaklarda da ciddi hareketlilik yaşanıyor. Yapılan onca uyarıya rağmen halkın büyük çoğunluğunun uyulması istenen kurallara ve alınan tedbirlere gereğince riayet etmediği gözlemlendi.

Hafta içi yaşanan yoğunluk sonrasında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı ile İstanbul yine sessizliğe bürünerek rahat bir nefes aldı. Tarihi cadde ve meydanlar yeniden kuşlara, kedilere kaldı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar