Normaleşmenin anahtarı birlik ve dayanışma

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte Türkiye'de birlik ve dayanışma örneği sergileniyor. Alınan tedbirlerin de etkisiyle rahmet ve bereket ayı ramazandan sonra normalleşmenin yaşanması bekleniyor.

Ekleme: 21.04.2020 10:21:57 / Güncelleme: 21.04.2020 10:21:57 / Güncel
Destek için 

Adem Yalçin-DOĞRUHABER

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavrüs salgını birlik ve beraberliğin önemini de bir kez daha ortaya koydu. Alınan tedbirlerin uygulanması ve tedbirlerden dolayı işini kaybedenlere yapılan yardımlarda birlik olmak büyük önem taşıyor. Uzmanlar ise alınan sıkı tedbirlere ramazan ayında da devam edilmesi gerektiğini belirtirken, "çifte bayram yapalım" diyor.

YARDIM KURULUŞLARI SEFERBER OLDU

Koronavirüs salgını kapsamında alınan önlemler birçok kişinin işini kaybetmesine neden oldu. Sivil Toplum Kuruluşları da ihtiyaç sahipleri için seferber oldu. Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, İHH, Kızılay, Deniz Feneri ve birçok kuruluş; hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu. Hem yurt içinde hem yurt dışında muhtaçlara ulaşmak için kolları sıvayan yardım kuruluşları üstlendikleri tarihi misyonlarına yakışır şekilde milyonlarca kişiye ulaştılar. Sokağa çıkamayan büyüklerimize, işini kaybeden garibana tüm önlemleri alıp ulaştılar. 

TEDBİRLERE DE 'BİRLİK'TE UYDUK

Salgını önlemekte alınan tedbirlere birlik içireninde uymak büyük önem arz ediyor. Bazı aksaklıklar olsa da gerek sokağa çıkma yasaklarına gerek de alınan tedbirlere büyük ölçüde uyduğu görüldü. Hem maddi hem manevi birlikteliğin önem taşıdığı bu günlerde sağlık çalışanlarını birlikte alkışladık, minarelerden edilen dualara birlikte amin dedik. 10 Nisan gecesi sokağa çıkma yasağının zamansız duyurulmasının etkisinin henüz görülmemiş olmasıyla birlikte alınan tedbirlerin işe yaradığı ve salgının yayılmasında yavaşlama görüldüğü belirtiliyor.

UZMANLAR 'BAYRAM'I İŞARET EDİYOR

Uzmanlara göre alınan önlemelere uyulduğu takdirde kademeli olarak alınan bazı kısıtlamalarda yine kademeli olarak esnetmeye gidilecek. Tedbirlerin esnetilmesi için ise ramazan sonrası adres gösteriliyor. Hangi yasakların hangi illerde kaldırılacağına il pandemi kurulları karar verecek. Ancak risk görülen il ve bölgelerde yasaklar devam edecek. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen ,"Şu an Türkiye'de bir plato çizer gibi olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki haftalar belirleyici olacak diye düşüyorum. Son bir haftadır bizdeki hasta sayıları stabilleşti." dedi.