İbrahim Kalın: AB, BM ve G20 gibi kurumların meşruiyeti sorgulanacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Coronavirus salgınının etkilerine ve alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 17.04.2020 08:05:05 / Güncelleme: 17.04.2020 08:13:07 / Güncel
Destek için 

Kalın, bu süreçte Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve G20 gibi kurumların da meşruiyetinin sorgulanacağını söyledi.

"Eğer bu tür uluslararası çok taraflı, çok milletli kurum ve kuruluşlar bu tür kriz anlarında çözüm üretemiyorsa ne için varlar?" diye soran Kalın, "Dolayısıyla burada bir siyasi meşruiyet sorunu da ortaya çıkacak. Bunlar sorgulanacak ve şu anda zaten bu başladı ama bir, iki ay sonra bu uluslararası kurum ve kuruluşların Coronavirus salgını karşısında büyük oranda başarısızlığa uğradığı neticesine varacak insanlar. Bu kurumlardan daha etkin olmalarını talep edecekler, Birleşmiş Milletlerde olduğu gibi." diye konuştu.

İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür." ifadelerini boşuna kullanmadığını belirterek, mevcut Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi sisteminin ve bütün BM yapısının reforme edilmesinin gerekliliğinin bir kez daha görüldüğünü söyledi. (İLKHA)