Sosyal mesafeye uyanlardan uymayanlara tepki

Malatya’da PTT ve banka kuyruklarında, Covid-19 salgınına karşı alınan bir metrelik sosyal mesafe kuralına uymayanlara tepki gösteren vatandaşlar hem kendilerinin hem de başkalarının hayatını tehlikeye attıklarını söylediler.

Ekleme: 10.04.2020 23:55:05 / Güncelleme: 11.04.2020 00:34:47 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İçişleri Bakanlığı Coronavirus salgını tedbirleri kapsamında, PTT ve banka işlemlerini yapan vatandaşlara bir metre sosyal mesafe kuralını getirmişti. Alınan kararın ardından Türkiye geneli banka ve PTT önlerine bir metre mesafenin korunması için bariyerler yerleştirilerek bantlar çekildi.

Salgının yayılmaması için şehir merkezinde, anons araçlarından ve cami hoparlöründen, vatandaşların alınan kurallara uymaları için sürekli çağrılar yapılırken, PTT ve banka önlerinde kuyrukta bekleyen vatandaşların bir metre sosyal mesafeyi korumaları için polisler tarafından uyarıldıkları görüldü.

Sosyal mesafeyi koruyan vatandaşlar, sosyal mesafeyi korumayanların hem kendi hayatlarını hem de başkalarının hayatını tehlikeye attıklarını belirterek tepki gösterdi.

“Herkesin hem kendi sağlığı hem de çevredekilerin sağlığı için kurallara uyması gerekir”

Sosyal mesafe kuralına uyulmadığı takdirde hastalığın yayılacağını belirten Sümeyra Güldağ, “Herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Biz de sırada bekliyoruz ama mesafeyi koruyoruz. Maskemizi takıyoruz, kurallara uyuyoruz. Herkesin hem kendi sağlığı hem de çevredekilerin sağlığı için kurallara uymaları gerekir.” dedi.

Doğum parası almak için sıraya girdiğini ama halkın sosyal mesafe kuralına uymadıklarından dert yanan Ahmet Ademoğlu ise, paranın yatıp yatmadığını bilmediğini, sosyal mesafeye uyulması için dışarda bir görevlinin bulundurulmasının daha iyi olacağını söyledi.

“Dışarıda kalabalık çok, yasağa uyan da fazla yok”

Sosyal mesafe kuralına uyulmadığı takdirde hastalığın daha da çok yayılacağına dikkat çeken Fikret Yurtseven, şunları söyledi:

“Alınan kurallara uymak gerekiyor. Kurallara uyulmadığı takdirde hastalık daha da artacak. Devletimiz gerekli tedbirleri alıyor, halkın da uymasını istiyor. Dışarıya baktığımızda kalabalık çok, yasağa uyan da fazla yok. PTT’de işlem yapmam gerektiği için mecburen dışarı çıktım. Ama boş boş gezen de çok. ‘Canımız sıkılıyor’ diyerek dışarıya çıkıyorlar. Bu şekilde hastalık daha çok yayılıyor. Hem kendi sağlığımız hem başkalarının sağlığı için kurallara uyalım.”

Para yatırmak için 2 saat kuyruk beklemek zorunda kaldığını dile getiren Cemile Karabey, ellerinden geldikçe kurallara uymaya çalıştıklarını, başkalarının da uyması gerektiğinin altını çizdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler