İdlib'de hayatını kaybeden askerler için Batman'da anma töreni düzenlendi

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Batman Şubesi tarafından İdlib’de rejim unsurlarınca gerçekleştirilen hava saldırısında hayatını kaybeden 34 asker için anma programı düzenlendi.

Ekleme: 05.03.2020 17:50:06 / Güncelleme: 05.03.2020 17:57:29 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile mevlit okutuldu.

Atatürk Parkı’nda halka açık şekilde gerçekleştirilen mevlit programına Batman Valisi Hulusi Şahin, İdlib’deki saldırıda hayatını kaybeden Batmanlı Tankçı sözleşmeli er Cuma Bağatur’un babası Mehmet Bağatur, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Hulusi Şahin, dünyanın farklı noktalarından Suriye’ye gelen savaşçıların olduğunu söyledi.

Şahin, "Bayrağımızı indirtmeyiz, ezanımızı dindirtmeyiz. Bu toprakların bir santimetre karesini de kimseye böldürtmeyiz. Bizim Suriye’deki varlığımızın sebebi de budur; ‘vatan savunmasıdır.’ Biz binlerce, on binlerce kilometre uzaktan gelmedik. Rusya orada, Amerika orada, dünyanın pek çok ülkesinden savaşçılar var Suriye coğrafyasında. Fakat bunların hepsi bizim yanı başımızda ve bizim topraklarımızı tehdit ediyor." dedi.

Şahin, "Ne çabuk unuttuk biz Reyhanlı patlamasını, ne çabuk unuttuk Kilis’teki taciz saldırılarını. Evlatlarımız Kilis’in, Hatay’ın, sınırdaki ilçelerin, köylerin vatandaşları bizim insanımız, bizim vatandaşlarımız oradan atılan taciz atışlarıyla evlerinin içinde yatak odalarında şehit edildiler. Biz eğer Suriye coğrafyasında bulunmazsak buralarda rahat oturamayız. Eğer İdlib’deki mücadeleyi biz yapmazsak ileride korkulur ki bu mücadeleyi Diyarbakır’da, Batman’da, Kahramanmaraş’ta yapmak zorunda kalacağız. O yüzden ordumuz Türkiye devletini korumak için uğraşıyor, macera aramıyor. Bizler savaş isteyen bir millet değiliz. Kendi topraklarımızda huzur isteyen bir milletiz. Bize karşı emperyal güçlerin bir takım izotonik hayallerini engellemeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Daha sonra konuşan İdlib’deki saldırıda hayatını kaybeden Batmanlı Tankçı sözleşmeli er Cuma Bağatur’un babası Mehmet Bağatur da hayatını kaybeden tüm askerlere Allah’tan rahmet diledi.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlara lokma ikram edildi.(İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar