Kadının beyanı esas alındığı için sokakta kalan Sahip Çetkin'in Avukatı konuştu

Müvekkili Sahip Çetkin hakkında şimdiye kadar yapılan tüm suç duyurularının takipsizlikle sonuçlandığına dikkat çeken Avukat Mustafa Enes Yıldız, buna rağmen müvekkiline evden uzaklaştırma cezasının verildiğini söyledi.

Ekleme: 12.02.2020 15:30:11 / Güncelleme: 12.02.2020 22:33:21 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Sahip Çetkin'in Avukatı Mustafa Enes Yıldız, evden uzaklaştırma cezası alan müvekkili hakkında yapılan suç duyurularına takipsizlik kararı verildiğini hatırlatarak evden uzaklaştırma kararıyla ilgili yaptıkları itirazların ise reddedildiğine dikkat çekti.

Yıldız, müvekkili Sahip Çetkin'in, itirazını ret eden hâkimi HSK'ya şikâyet ettiğini dile getirdi.

"Sahip Çetkin hakkında takipsizlik kararlarının verilmiş olması iddiaların doğru olmadığını gösterir"

Müvekkili Sahip Çetkin'in mağdur olduğuna dikkat çeken Yıldız, "Eşi tarafından birçok haksız ithamla karşı karşıya bırakıldı. Boşanma sürecinin başlamasıyla birlikte bu iddialar başladı. Sahip Bey'in eşi 2 defa şikâyette bulundu her ikisinde de takipsizlik kararı verildi. Bu da göstermektedir ki, eğer Sahip Çetkin'in eşinin iddiaları doğru olsaydı dava açılması gerekirdi. Fakat doğru olmadığı için savcılık kanalıyla takipsizlik kararı verildi ve Sahip Çetkin'in, üzerine atılı suçları işlemediği ortaya konulmuş oldu." diye belirtti.

"Haksız yere bu iddialara maruz kalıp evinden, çocuğundan uzak kalan insanlar var"

Aile içi şiddetle alakalı suç duyurusuyla başlayan bir sürecin olduğunu dile getiren Avukat Yıldız, "Kadın suç duyurusunda bulunduğu zaman uzaklaştırma talebi hakkı vardır. Uzaklaştırma talep edildiği zaman, karakolda veya aile mahkemelerinde bu karar biraz hızlı veriliyor. Bu kararların hızlı verilmesinin sebebi de gerçekten mağdur olan insanların daha fazla mağdur olmaması içindir. Fakat gerçekten haksız yere bu iddialara maruz kalıp evinden, çocuklarından uzak kalan insanlar var. Bunlardan biri de Sahip Bey'dir. Sahip Bey, bu iddiaların aksine kesinlikle çocuklarına şiddet uygulamamıştır." dedi.

"İtirazlarımızla ilgili gerekli araştırmalar maalesef yapılmıyor!"

Uzaklaştırma kararlarına yaptıkları itirazların çok çabuk reddedildiğine dikkat çeken Yıldız, şöyle devam etti:

Bu itirazlarımızla ilgili gerekli araştırmalar maalesef yapılmıyor! Sahip bey, ilk uzaklaştırma kararından sonra yaklaşık 6 ay kadar evine gitmedi. Fakat tam uzaklaştırma kararı bitecek, çocuklarını görebilecek, küçük kızıyla hasret giderebilecekken maalesef bir şikâyet daha yapıldı ve bir uzaklaştırma kararı daha geldi. Biz bu karara da itirazlarımızı yaptık. Herhangi bir kamera kaydı, herhangi bir delil, hiçbir şey yokken yine uzaklaştırma kararı verildi. İddialar; Sahip Bey'in 'Tekrar eve gelip şiddet uyguladığı, hakaret ettiği' yönündeydi. Fakat mahallenin, sitenin kamera kayıtları incelendiğinde Sahip Bey'in belirtilen gün ve zamanlarda eve gitmediği çok açık. Bu durum karşısında takipsizlik verilmekle 'Sen suçlu değilsin, sana dava açmıyoruz.' denilmiş oldu. Bir yandan da 'Sen suçlusun, evden uzaklaş' demek maalesef tezat oluşturuyor.

"Bu kanun kadını koruyor, peki erkeği kim koruyacak?"

Yıldız, "Dilekçe verildiği anda, kadının beyanı doğruymuş gibi kabul edilip sanki gerçekten evde yaşayan koca bir şiddet uyguluyormuş gibi hemen uzaklaştırma kararı veriliyor. Şu anda karakolların da evden uzaklaştırma yetkisi var. Buraya dikkat çekiyorum! Karakolda uzaklaştırma kararı bir aya kadar verilebiliyor. Karakol amirinin veya komiserin neden böyle bir yetkisi olsun ki? Karakol Amiri, Karakol Komiseri, haklı/haksız araştırma yapmadan, kadın başvurur vurmaz beyanını esas alıp kocasını evden uzaklaştırıyor. Kocasının evde çocuğu mu var, annesi babası mı var, bakıma muhtaç kimsesi mi var? Bunları hiç düşünmeden uzaklaştırma kararı veriyor. Bunun sebebi de; kimsenin kendini topun ağzına almak istememesinden kaynaklanıyor. 'Aman erkek bir şey yapar, bu sefer bizim başımız ağrır' diyerek, erkeği evden uzaklaştırıyorlar. Bu kanun kadını koruyor, erkeği kim peki koruyacak?" diye sordu.

"Sahip Bey'in eşi hala nafakanın artırılmasını istiyor"

İLKHA tarafından gündeme getirilmeden önce Sahip Bey'in kimsenin umurunda olmadığını söyleyen Yıldız, "Bugün Sahip Bey'in duruşması vardı. Buraya dikkat çekmek istiyorum! Eşi hala nafakanın artırılmasını istiyor. Sahip bey, aldığı emekli maaşıyla yaklaşık bin TL nafaka ödüyor, doğalgaz ve diğer faturaları ödüyor. Bu adam emekli biridir fakat davacı taraf hala nafakanın artırılmasını istiyor. Gerçekten bu çok acı, umuyoruz ki bu talep de ret edilir." diye konuştu.

"Sahip Bey, hâkimi HSK'ya şikâyet etti"

Sahip Bey hakkında verilen evden uzaklaştırma kararlarına itiraz ettiklerini, fakat mahkemece itirazlarının reddedildiğine dikkat çeken Yıldız, "İtirazlarımız ret edildiği için Sahip Bey, hâkimi HSK'ya şikâyet etti. Yapılan şikâyetle ilgili elimize olumlu ya da olumsuz daha bir şey ulaşmadı." dedi.

"Boşanma aşamasından bugüne kadar Sahip Bey birçok soruşturma geçirdi ama herhangi bir suç işlemediği için hakkında dava açılmadı"

Yıldız, "Sahip Bey'in evde şiddet uyguladığı iddialarıyla ilgili savcılar, şikâyeti aldığı için soruşturmayı yapmak zorundadırlar. Fakat boşanma aşamasından bugüne kadar Sahip Bey birçok soruşturma geçirdi. Karakola, savcılığa gidip ifade vermek zorunda kaldı. Fakat bu soruşturmalar neticesinde Sahip Bey hakkında dava açılmasına yer olmadığına karar verildi. Bu da gösteriyor ki, Sahip Bey herhangi bir suç işlemedi. Ve halen Sahip Bey evine gidemiyor. Belki eşiyle boşanma aşamasında olduğu için görüşmesi doğru olmayabilir ama Sahip Bey'in küçücük bir kız çocuğu var. Bir kız çocuğunun babasıyla ilgisi herkesin malumudur. Sahip Bey kız çocuğuyla görüşemediği için çok üzülüyor." diyerek müvekkilinin yaşadığı mağduriyeti anlattı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler