Van'da çığ faciası: Kurtarma ekibinden 12 kişi hayatını kaybetti

30'dan fazla kişi kurtarılırken, 8 jandarma ile 3 güvenlik korucusu ve bir itfaiye erinin cansız bedenine ulaşıldı.

Ekleme: 05.02.2020 15:25:05 / Güncelleme: 05.02.2020 15:29:19 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "30'u aşkın arama kurtarmacı, vatandaş, gönüllü korucumuz, UMKE'cilerimiz ve jandarmamız kurtarıldı. Maalesef 8 jandarma ve 3 güvenlik korucusu ile bir itfaiye erimizi kaybettik." dedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.  Açıklamada, "Devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında bölgede tekrar bir çığ düşme hadisesi yaşanmıştır. Yaşanan bu çığ düşmesi olayında şu ana kadar 30 kişiye ulaşılmış olup, çığ altında olanlar için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Olayın ardından bölgeye Van, Hakkâri, Şırnak, Bitlis, Siirt, Erzurum ve Ankara illerinden JAK dahil arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiği belirtilerek şöyle devam edildi:

Ayrıca arama kurtarma faaliyetlerini koordine ettiği sırada çığ altında kalan Van AFAD İl Müdürü'nün yerine Muş İl AFAD müdürü bölgeye sevk edilmiştir. Diğer iller teyakkuza geçirilmiş olup arama kurtarma çalışmaları için hazır bekletilmektedir. Ayrıca Ankara’dan yürütülen çalışmaları sevk etmek üzere AFAD Müdahale Daire Başkanı bölgeye gönderilmiştir. Gelişmelerle ilgili bilgi verilecektir.

Van-Bahçesaray karayolunun 33. kilometresinde dün bir minibüsün üzerine çığ düşmüştü. Başlatılan çalışmalarda 7 kişi sağ kurtarılırken 5 cansız bedene ulaşılmıştı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar