Çeşitli suçlardan aranan 104 şüpheli yakalandı

​Gaziantep'te gerçekleştirilen asayiş denetimleri ve trafik uygulamalarında, çeşitli suçlardan aranan 104 şüpheli yakalandı.

Ekleme: 10.01.2020 23:35:05 / Güncelleme: 10.01.2020 23:36:03 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelindeki asayiş uygulamalarının ve denetimlerinin devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda, merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 22 şüpheliye uyuşturucudan, 23 şüpheliye hırsızlıktan, 95 şüpheliye de kabahatler kanunundan işlem, 74 yoklama kaçağına tebligat yapıldığı ve aranan 104 şüphelinin de yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, ruhsatsız silah ve tüfek, uyuşturucu madde, çalıntı araç ve motosiklet ile çeşitli çalıntı malzemeler ele geçirildi.

Öte yandan, Nizip ilçesinde gerçekleştirilen asayiş ve trafik uygulamalarında 264 kişinin GBT sorgusu yapıldı. 49 aracın da kontrol edildiği uygulamalarda, 3 motosiklette trafikten men edildi.

Resmi belgede sahtecilik ve yaralama suçlarından haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 aranan şüpheli yakalanırken, motosiklet çalan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Kapkaç şüphelisi tutuklandı

Kentte meydana gelen kapkaç olaylarının aydınlatılması ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, bir araç içerisinde bulunan çocuğun elindeki cep telefonunu çalıp kaçan şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hırsızlık şüphelisi çaldığı malzemeler ile birlikte yakalandı

Şehitkamil ilçesinde şüphe üzerine durdurulan bir ticari takside yapılan aramada taksinin yolcu koltuğunda oturan şüpheli Ö.Y’nin deterjanları bir işyerinden çaldığı tespit edildi. Şüpheli gözaltına alınırken, şüphelinin yapılan incelemelerinde, ilçenin Onat Kutlar mahallesinde park halinde bulunan bir TIR’dan gerçekleşen hırsızlık olayının da faili olduğu tespit edildi.

TIR’dan çalınan malzemeleri satın aldığı tespit edilen N.G. isimli şüphelide çalışmaların devamında gözaltına alındı.

Ele geçirilen malzemeler sahiplerine teslim edilirken, şüpheliler ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Hırsızlık operasyonlarında 10 şüpheli suçüstü yakalandı

Şehitkamil ilçesinde hırsızlıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda hırsızlık yaptığı tespit edilen 9 şüpheli suçüstü yakalandı. Şüphelilerin çaldıkları malzemeler sahiplerine teslim edilirken, şüphelilerin yapılan incelemelerinde, hırsızlık ve uyuşturucu gibi suçlardan kaydı olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şahinbey ve Şehitkamil ilçesindeki 2 özel eğitim kurumundan ve bir özel hastaneden meydana gelen 3 farklı hırsızlık olayları ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şahinbey ilçesinde de uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda çok miktarda çeşitli uyuşturucu maddelerinin ele geçirilirken, şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

İlgili Galeriler