"Trump yönetimi, tutarlı bir strateji yerine provokasyonu seçti"

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD hava saldırısıyla öldürülmesine tepki gösteren bazı ABD'li Demokrat senatörler, Başkan Donald Trump’ı, ABD'yi savaşa sürüklemekle suçladı.

Ekleme: 03.01.2020 09:05:05 / Güncelleme: 03.01.2020 09:50:39 / Güncel
Destek için 

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin hava saldırısıyla hayatını kaybetmesini onaylamasının ardından, ABD'li bazı senatörler açıklama yaptı.

Trump yönetiminin söz konusu saldırı öncesinde Kongreye danışmadığını vurgulayan Demokrat Senatörler, Pentagon'un saldırıya ilişkin, "Gelecekteki İran saldırılarını engellemek maksadıyla yapıldı." ifadesine tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, "Süleymani'nin ABD'nin düşmanı olduğu açıktı, ancak burada sorulması gereken asıl soru şu: ABD, Kongrenin izni olmadan İran'ın en güçlü ikinci ismine suikast düzenleyerek, korkunç büyüklükte bölgesel bir savaşı mı tetikledi? Bizim genelde yabancı siyasi figürleri öldürmememizin sebebi, böyle bir adımın daha fazla Amerikalının ölmesine sebebiyet vereceği inancıdır. Bu akşam bizim gerçek, acil ve ciddi endişemiz bu olmalı."

Trump yönetiminin İran konusunda sürekli provokatif eylemlerde bulunduğu vurgulanan açıklamada, "Bu yönetim, İran söz konusu olduğunda her zaman tutarlı bir strateji yerine ihtiyatsız provokasyonu seçti." denildi. (İLKHA)