Yargıtay Başkanı Cirit: 4 bin hâkim ve savcı FETÖ üyesi olmaktan yargılandı

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 4 bin hâkim ve savcının FETÖ üyesi olmaktan yargılandığını söyledi.

Ekleme: 28.11.2019 14:55:04 / Güncelleme: 28.11.2019 15:29:04 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

DOĞRUHABER - HABER YORUM

İstanbul Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü'nde düzenlenen "Hukuk ve Ceza Yargısında Yargıtay Kararlarında Kanun Yolları" konferansında konuşan Cirit, bölge adliye mahkemelerinin 20 Temmuz 2016'da faaliyete girdiği dönemde Türkiye'de 12 bin hâkim ve savcının olduğunu belirtti.

Bu dönemde 4 bin hâkim ve savcının FETÖ üyesi olmaktan yargılandığını belirten Cirit, "Birçoğu hakkında da ceza verildi. Bu arada 12 bin olan hâkim savcı sayısı 8 bine indi. Bin de emeklilik ve başka nedenlerle ayrılma nedeniyle bu sayı 7 bin kaldı. Şu anda 21 bin hâkim savcımız var. Yani teşkilata girenlerin üçte ikisi, yani 14 bini 15 Temmuz 2016'dan sonra teşkilata girmiş 1 yıl ve 3 yıl arasında kıdemli olan hâkimlerimizdir. Ama biz çok çalışmak suretiyle yargıyı, adaleti gerçekleştireceğiz. Adalet her şeyimiz." ifadelerini kullandı.

Önceki gün Adalet  Bakanı Abdulhamit Gül aynı rakamlardan bahsederek bu kadar hakim ve savcının açığa alındığını belirtmişti.

Kamuoyunun asıl merak ettiği konu ise; 

-Bu denli büyük bir rakamın açığa alınmasına veya FETÖ'den yargılanmasına rağmen bunların verdikleri kararlarla ilgili geriye dönük herhangi bir işlem neden yapılmıyor?

-Bu hakim ve savcıların "Talimatla" karar verdikleri itiraf edilmesine rağmen verdikleri kararlardan dolayı mağdur olan, mağduriyetleri süren insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için herhangi bir girişimde bulunulacak mı?

-Bir örgüt adına  "yok etmek için elinizden geleni yapmazsanız ahirette iki elim yakanızda olacak!" denilen başka bir "İslami Cemaati" düşman ilan edip zarar vermek için emniyet ve yargının her aşamasını en etkin şekilde kullanan bu yapının hakim ve savcılarının verdikleri kararlar halen sorgulanmadı, sorgulanacak mı?

-FETÖ zihniyetinin hazırladığı  "Bakış açısından" devlet ne zaman kurtulacak?