Saadet Partisi’nden 'Hasan Damar açıklaması'

Saadet Partili Hasan Damar’ın  “AKP’ye kaybettirdik, yine kaybettireceğiz” açıklaması Saadet Partisi  Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı  Oğuzhan Asiltürk tarafından yapılan “açıklama partimize ait değildir” ifadeleri ile reddedildi.

Ekleme: 18.05.2019 11:02:51 / Güncelleme: 18.05.2019 14:19:32 / Güncel
Destek için 

Kamuoyunda şiddetli tepkilere neden olan Hasan Damar’ın “AKP'ye kaybettirdik, yine kaybettireceğiz” açıklaması hakkında konuşan Saadet Partisi  Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk Milli Görüş partilerinin 50 yıldır hiçbir seçime girmemezlik etmediğini belirterek “Biz Milli Görüşçüler şu parti kaybetsin, bu parti kaybetsin diye değil; Allah  rızası için çalışır, kendi adayımız, kendi partimiz kazansın diye gayret ederiz. Aksini ifade eden hiçbir konuşma ve açıklama partimize ait değildir” dedi.

Hasan Damar’ın ifadelerine katılınmadığı gözlemlenen açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

"Bu vesileyle tekrar hatırlatmak isterim ki, Saadet Partisi İstanbul’da seçimlere bir parti kaybetsin, diğer bir parti kazansın diye girmemektedir. Bu manaya gelecek konuşma ve açıklamaları da uygun bulmuyoruz.  Milli Görüşçüler yanlış anlamalara sebep olacak açıklama ve söylemlerde bulunmaktan kaçınmalıdır.

Biz Milli Görüşçüler şu parti kaybetsin, bu parti kaybetsin diye değil; Allah  rızası için çalışır, kendi adayımız, kendi partimiz kazansın diye gayret ederiz. Aksini ifade eden hiçbir konuşma ve açıklama partimize ait değildir."