Alim ve önderleri terörist ilan ettiler SINIRSIZ ALÇAKLIK

‘Ilımlı İslam’ projesiyle ABD’nin bölgedeki piyonu olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Suudi, yeni bir alçaklığa imza attı. İslami değerlere saldırma konusunda hiçbir sınır gözetmeyen Suudilerin bir gazetesi Şehit Şeyh Ahmet Yasin, Mevdudi, Seyyid Kutup, Muhammed Mursi ve İsmail Heniyye gibi şahsiyetlerin de aralarında bulunduğu 40 kişiden oluşan bir “terör listesi” hazırladı. Listedeki isimlerin büyük çoğunluğu, ömürlerini İslami mücadelede geçirmiş ve terör rejimi israil’e düşman olan şahsiyetlerden oluşuyor.

Ekleme: 14.05.2019 08:37:44 / Güncelleme: 14.05.2019 14:23:34 / manşetler
Destek için 

Dış Haberler Servisi

Müslümanlara ve İslami değerlere yönelik düşmanca kararları ve tutumlarıyla bilinen Suudi’de yeni bir skandala imza atıldı. Suudi’de bir gazete, aralarında terör rejimi israil’in şehit ettiği Şeyh Ahmet Yasin, İhvan önderlerinden Seyyid Kutup ve HAMAS’ın mevcut lider kadrosundan İsmail Heniyye ve Halit Meşal’in de aralarında bulunduğu 40 isimden oluşan bir sözde “terör listesi” hazırladı. Habere sosyal medya üzerinden uluslararası tepki gelmesi üzerine rejim yanlısı gazete, söz konusu haberi yayından kaldırmak zorunda kaldı.

BU DA SUUDİ’NİN TERÖR LİSTESİ!

Suud'da, rejim yanlısı olan ‘Mekke’ Gazetesi bir skandala imza attı. 40 kişiden oluşturduğu sözde "teröristler listesinde" İslam ümmetine büyük fedakârlıklarla bir dava miras bırakan öncü şahsiyetlere yer verdi.

Çoğunluğu İhvan-ı Müslimin üyesi olduğu listede geçmişte yaşamış ve hala hayatta olan birçok İslami şahsiyet bulunuyor. Terör rejimi israil’in şehit ettiği Şeyh Ahmed Yasin bu listenin en dikkat çeken isimlerinden olurken, ucube listede Ebu Ala El Mevdudi, Seyyit Kutub ve Abdullah Azam gibi İslami davaya hizmet etmiş ve hayatta olmayan şahsiyetler yer alıyor.

Alim ve önderleri terörist ilan ettiler  SINIRSIZ ALÇAKLIK

HAMAS YÖNETİCİLERİ, “TERÖR LİSTESİNDE”

Listede, Gazze’de terör rejimi israil’in en modern silahlarına karşı el yapımı silahlarla destansı mücadele veren HAMAS’ın liderlerinden İsmail Heniyye, Yahya Sinvar ve Halit Meşal de var. Suudi rejiminin, işgal rejimi israil’le mücadele veren Müslümanları kendi terör listesinde göstermesi de işgal rejimiyle olan yakınlığı ve ortak düşmanları olduğunu kanıtlar nitelikte.

Listede göze çarpan bir diğer isim de Mısır’da darbeyle görevden uzaklaştırılıp zindana atılan Muhammed Mursi. Suudilerin, Mursi’yi devirip cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan darbeci Sisi’ye darbe sürecinde ve sonrasında verdiği destek her zaman biliniyordu.

Suudilerin terör listesinde; Mısır İhvan’ından olan ve zindanda bulunan Muhammed Bedii ve Muhammed Biltaci, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Karadavi ve örgütün Genel Sekreteri Ali Karadaği gibi isimler de yer alıyor.

HABER YAYINDAN KALDIRILDI ANCAK…

Yayınlanan habere sosyal medya üzerinden uluslararası tepki gelmesi üzerine kukla rejim yanlısı gazete, söz konusu haberi yayından kaldırmak zorunda kaldı. Ancak Suudi’de hiçbir gazetenin rejimden bağımsız bir haber yapamadığı biliniyor. Bu yüzden uzmanlar, hazırlanan sözde terör listesinin, salt bir gazete haberi olarak görülmemesi gerektiğini ve Suud rejiminin politikalarıyla uyuştuğunu belirtiyor.


"Asıl teröristler diktatörlerin ülkeleri yönetmesine imkân sağlayanlardır"

İhvan-ı Müslimin Cemaati Şura Meclisi üyelerinden Mühendis Mithat Haddad, asıl teröristlerin, diktatörlerin ülkeleri yönetmesine imkân sağlayanlar olduğunu vurguladı.

İhvan-ı Müslimin Cemaati'nin Şura Meclisi üyelerinden olan Mühendis Mithat Haddad, Mekke Gazetesi'nin küstahça hazırladığı 40 kişilik terörist listesinde başta İhvan-ı Müslimin Cemaati'nin liderleri ile Filistin'de İslami direnişin sembolü haline gelen şahsiyetleri terörist olarak lanse etmesini eleştirerek, asıl teröristlerin diktatörlerin ülkeleri yönetmesine imkân sağlayanlar olduğunu söyledi.