Biz yazacak şey bulduk DOKTOR OLMUŞ AMA…

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Araştırma Görevlisi olan Dr. Pınar Türkoğlu, sıra bekleyen üç çarşaflı kadının fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşarak ‘yazacak şey bulamadım’ diye aşağılayarak hakaret etti. Türkoğlu hakkında hukuki işlem başlatıldı.

Ekleme: 05.03.2019 07:50:57 / Güncelleme: 07.03.2019 13:23:37 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Araştırma Görevlisi olan Dr. Pınar Türkoğlu, sıra bekleyen çarşaflı kadınlarla aklınca dalga geçmek için sosyal medyada fotoğraflarını paylaşarak altına ‘yazacak şey bulamadım…” diye yazarak hakaret etti. Konu ile ilgili konuştuğumuz Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı yetkilileri Türkoğlu hakkında hukuki sürecin başlatıldığını belirtti.

FOTOĞRAF 8 ŞUBATTA PAYLAŞILMIŞ

Bahsi geçen ‘doktor’ 8 Şubat 2019’da kişisel İnstagram hesabında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde sıra bekleyen çarşaflı üç kadının fotoğrafını izinsiz bir şekilde paylaşıyor. Paylaşımının altına ‘Yazacak şey bulamadım…’ yazan Türkoğlu’na birçok takipçisi de iğrenç yorumlarıyla adeta alkış tutuyor.

YORUM YAPANLAR HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILMALI

Türkoğlu’nun nefret kokan paylaşımının altına yorum yazan ve insanı giyimine göre aşağılayan insanlıktan nasibini almamış fikre sahip kişiler hakkında da işlem başlatılmalı. Açıkça çarşafa ve yaşam tarzına saldırı yapılan yorumların bazıları şöyle: Dr. Duygu Ofluoğlu “Ortalama zekaya sahip bir insanı bu hale, sokabilen inanç sistemini ve bunu sağlayan güç her neyse onu korkunç kıskanıyorum” ifadeleriyle İslam’a ve Müslümanlara açık bir şekilde hakaret ediyor. Ayşe Öngören ise “Öcü bunlar, sizi korkutmaya gelmişler” diyerek hakaret ettiği görülüyor. Fotoğrafta görüldüğü gibi önünde Profesör unvanı olan bir kişi de aynı şekilde tesettüre dil uzatmaktan geri durmuyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI VE ÜNİVERSİTE HUKUKİ VE İDARİ SÜREÇ BAŞLATTI

Duyarlı vatandaşların dikkatinden kaçmayan nefret içerikli paylaşım önceki gün birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılarak Sağlık Bakanlığı göreve davet edildi. Gazetemizin ulaştığı Diş Hekimliği Fakültesi yetkilileri, bahsi geçen araştırma görevlisi hakkında hukuki ve idari işlem başlatıldığını belirtti.