Peygamber sevdası engel tanımadı

Diyarbakır'da gerçekleştirilen Siyer Sınavı'na katılan görme engelli öğrenciler, Hazreti Muhammed'e sevdanın hiçbir engel tanımadığını ortaya koydular.

Ekleme: 17.02.2019 17:20:03 / Güncelleme: 17.02.2019 17:24:26 / Eğitim / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla gerçekleştirilen Siyer Sınavı'na Diyarbakır'da 7'den 70'e binlerce kişi başvuru yaptı.

Siyer Sınavı'na katılan bazı engelli öğrenciler, Hazreti Muhammed'in hayatını okuyup bu uğurda çalışmanın önünde hiçbir engelin olmadığını gözler önüne serdiler.

Aile bireyleriyle birlikte sınava girecekleri okullara gelen görme engelliler, gözetmenlerin yardımıyla soruları cevaplamanın heyecanını yaşadılar.

Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesinde eğitim gören görme engelli Mahsum Acar, Kayapınar ilçesindeki Vali Kurt İsmail Paşa Ortaokulunda dördüncü kategoriden sınava katıldı.

Ablasının yardımıyla hazırlandığı Siyer Sınavı'nın iyi geçtiğini anlatan Acar, sonuçların güzel olmasını temenni etti.

Acar, "Sağ olsun, kitabın bazı bölümlerini ablam bana okudu. 175 sayfaydı, hepsini okutamadım. 2018 yılının sesli kitabı vardı. Oradan indirip çalıştım biraz. İçindekileri yazıp bazı konuları internetten araştırdım. Hamt olsun, peygamberimizin hayatını biliyoruz. Böyle bir şey yaptıkları için Allah vakıftan razı olsun." dedi.

"İnternetin başında duracağınıza kitap okuyun"

Kitabı okuyarak, Hazreti Muhammed'in her türlü zorluğa rağmen nübüvvet görevini sabırla devam ettirdiğini öğrendiğini dile getiren Acar, şunları söyledi:

"Benim gibi engelli arkadaşlarıma, yaşıtlarıma önerim şu: Peygamberin hayatını okuyun. Gerçekten her yönden öğreneceğimiz çok şey var. Görme engelliler, hiç olmazsa internetten araştırmalılar. Yaşıtlarıma söylüyorum: Bu kadar olanaklarınız ve Peygamber Efendimizin hayatını anlatan bunca kitap var. Gözü gören arkadaşlara çağrım, okusunlar. Daima okusunlar. İnternetin başında duracağınıza, oyun oynayacağınıza kitap okuyun. En azından öğreneceğiniz yeni şeyler olur."

Ali İhsan Arslan Görme Engelliler Ortaokulunda eğitim gören Abdullah Deniz ise Bağlar ilçesindeki Yunus Emre İlkokulunda ikinci kategoriden sınava katıldı.

"Peygamber Efendimiz hakkında çok şey öğrendim"

Sınavda fazla zorlanmadığını ifade eden Deniz, "Camiye gidiyorum. Orada peygamberimizin hayatını çok çok dinlediğim ve geçen sene de sınava katıldığım için çoğu konu hâlâ ezberimde. Hicretten önce yaşanan olayları ezbere biliyorum. Sınava çalışırken bazen annem bana soru soruyordu. Çoğu zaman kendim çalıştım. Camideki hocalarıma da soru soruyordum. Peygamber Efendimiz hakkında çok şey öğrendim. Savaşlarda çok cesur ve yiğitmiş. Çok merhametli, sorumluluk sahibi bir insan. Kendisine yapılan iyiliği karşılıksız bırakmıyor. Mesela amcası Ebu Talip ona küçükken bakmış. O da bu iyiliğine karşılık onun oğlu Hazreti Ali'yi yanına alıp büyütmüş." şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman, Ramazan Zeren - İLKHA)