Bu maçlar hem alt hem de üst sıraları ilgilendiriyor

Süper Lig kritik bir haftaya sahne olacak. Ligin 21. Haftasında hem alt sıraları ilgilendiren maçlar hem de üst sıraları ilgilendirecek maçlar oynanacak. İşte o maçlar:

Ekleme: 08.02.2019 16:43:59 / Güncelleme: 08.02.2019 16:45:02 / Spor
Destek için 

GALATASARAY PUAN FARKINI AZALTMAK İSTİYOR

Ligde son 14 haftaya girilirken, hem ligin üst sıralarında hem de küme düşme hattında takımların puanları birbirlerine oldukça yakın bulunuyor. Ligin 21. haftasının en dikkati çeken maçı Galatasaray ile Trabzonspor arasında 10 Şubat Pazar günü Türk Telekom Stadı'nda oynanacak. Süper Lig'de 36 puanla lider Medipol Başakşehir'in 8 puan gerisinde 2. sırada yer alan Galatasaray, zirve yarışında kopmak istemiyor. Haftaya 33 puanla 5. sırada giren Trabzonspor'da sahadan galibiyetle ayrılarak rakibiyle aynı puana gelip şampiyonluk umutlarını sürdürmeyi amaçlıyor.

BEŞİKTAŞ-BURSASPOR

Süper Lig'de inişli çıkışlı bir performans sergileyen Beşiktaş, aldığı beraberliklerle dikkati çeken Bursaspor'u yarın sahasında konuk edecek. Ligin zirvesinden 11 puan geride kalan ve 3. sırada bulunan siyah-beyazlılar, rakibini mağlup ederek yarıştan kopmamaya çalışacak. Ligde son 5 maçından beraberlikle ayrılan Bursaspor ise 6 haftalık galibiyet hasretini Vodafone Park'ta son vermeyi amaçlıyor. Yeşil-beyazlılar, düşme hattının 4 puan üstünde 11. sırada 24 puanda bulunuyor.

LİDERİN KONUĞU ERZURUMSPOR

Süper Lig'de liderlik koltuğunda bulunan Medipol Başakşehir, küme düşme hattında yer alan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u yarın sahasında misafir edecek. En yakın takipçisinin 8 puan önünde lider olan Abdullah Avcı'nın öğrencileri, Erzurum temsilcisi karşısında hata yapmak istemiyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş deplasmanlarından birer puan alan Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise aynı başarıyı bir başka İstanbul temsilcisi karşısında da göstermek için sahaya çıkacak.

FENERBAHÇE ÇIKIŞINI SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Ligde son haftaların formda iki ekibi Fenerbahçe ile İstikbal Mobilya Kayserispor, kozlarını Kayseri'de Büyükşehir Belediye Kadir Has Stadı'nda bugün paylaşacak. Ersun Yanal'ın göreve gelmesiyle çıkışa geçen ve oynadığı 5 lig maçını da kaybetmeyen ve son iki haftayı galibiyetle tamamlayan Fenerbahçe, üst sıralara tırmanışını sürdürmek istiyor. Fenerbahçe, 20 hafta sonunda 23 puanla 12. sırada yer alıyor.

KAPANIŞ İKİ ÖNEMLİ MAÇLA

Süper Lig'in 21. haftasının kapanış maçlarında MKE Ankaragücü, Kasımpaşa'yı, Demir Grup Sivasspor ise Akhisarspor'u konuk edecek. Küme düşme hattında 20 puanla 16. sırada bulunan MKE Ankaragücü, 6 haftalık yenilgi serisine son vermek adına kritik bir maça çıkacak. Ligin ikinci yarısına çok kötü bir başlangıç yaparak 3 maçını da kaybeden Kasımpaşa ise üst sıralardan kopmak istemiyor.  Ligde 17 puanla son sırada yer alan Akhisarspor ise 28 puanla 8. sırada bulunan Demir Grup Sivasspor'a misafir olacak. (AA)

İlgili Haberler