Kuzu yesinler ama koyunlardan uzak dursunlar

Fatih Altıntaç Canan Karatay'ın kuzu önerisini yorumladı.

Ekleme: 06.02.2019 13:19:25 / Güncelleme: 06.02.2019 13:19:25 / Spor
Destek için 

Prof. Dr. Canan Karatay, bu sezon beklenen performansı sergileyemeyen Fenerbahçe için formülü verdi, "Karbonhidratla beslendikleri için 45 dakikada yoruluyorlar. Her gün kuzu yesinler." dedi.

Herkes için sağlıklı ve kaliteli beslenme önemlidir. Futbolcu için belki daha da önemlidir. Karbonhidrat ile et birlikte olursa en güzel uyum olur. Çünkü biri gökten iner, biri yerden biter.

Prof. hanımın önerisi güzel bir öneridir. Taraftarlar için de uygulanırsa iyi olur. Belki onların da moralleri düzelir. Ama işin farklı bir boyutu vardır.

Günümüzde tanınmış, belli bir başarı elde etmiş futbolcular kuzu eti yemeyi aklına getirmiyor olabilir. Bu konuda Prof. Hanımı dinleseler iyi olur. Ama bunların çok daha ciddi sorunları var. Sürekli koyun peşindeler. Kur’an’da zikredilen 99 koyun kıssası vardır. Birinin 1 koyunu birinin de 99 koyunu var. Ama 99 koyun sahibi o 1 koyuna da göz dikmiş. Tabi etini yemek için değil nefsi için. İşte bazı futbolcuların sorunu kuzu eti değildir. Asıl sorun koyundur. Nice başarılı futbolcu bundan dolayı performans ortaya koyamamış, formunu kaybetmiştir. Bunların içinde adı lazım değil çok meşhur futbolcular da var. Öyle ki bunlar artık futbollarıyla değil vukuatlarıyla gündem oluyorlar.

Evet, kuzu iyi de koyunlardan da uzak dursunlar bizden söylemesi…

Fatih Altıntaç

İlgili Haberler