Cizre Belediyesi`nden Göstermelik Hendek Kapama Töreni

Ekleme: 01.01.2015 21:22:00 / Güncelleme: 01.01.2015 21:22:00 / Güncel
Destek için 

 HAMZA YILMAZ / DOĞRUHABER - Cizre`de PKK/YDG-H militanlarının mütedeyyin kişilerin evlerine yönelik saldırının ardından en çok konuşulan konulardan biri de belediye kepçeleri kullanılarak özellikle Nur Mahallesinde açılan hendekler olmuştu. Çünkü bu hendekler saldırı esnasında kolluk kuvvetlerinin olaya müdahalesini veya herhangi bir araç giriş çıkışını engelleme amaçlıydı.

Günler öncesinden açılan hendeklerin bir kaçı bugün belediye tarafından kapatıldı. Hendeklerin kapatılması konusunda ayak direten belediye başkanı Leyla İmret bu birkaç hendeği kapatırken hükümeti de tehdit etmekten geri durmadı.

Günler sonra kazılan yaklaşık 10 hendekten iki üç tanesini ancak kapatan belediyenin HDP`li başkanı Leyla İmret, hendeklerin halk ve gençler tarafından siyasi soykırım operasyonlarına karşı kazıldığını iddia etti. İmret, hendek kapatma töreninde şu komik açıklamayı yaptı:

“Bizler belediye olarak elbette sokakların ve caddelerin kapatılmasını istemiyoruz. Ama son dönemlerde Kobanê eylemleri sonrası başlatılan gözaltı ve tutuklama furyasına karşı halk ve gençler böylesine bir tutuklama furyasına karşı hendekleri açmış.”

Hendek kapatma töreninde hükümeti de tehdit eden Eş Başkan İmret, “Bizler halkın istemediği hiçbir şeyi yapmayacağız. Çünkü bizi bu halk seçti. Halk çocuklarının gözaltına alınmaması ve tutuklanmaması için bu hendekleri açmış. Devlet ve hükümet gözaltı ve tutuklamaları durdurursa bu konuda halkı ikna ederse, bizler hendekleri kapatacağız" diyerek hendeklerin kapatılmasını kendince şarta bağladı.

Kaynak: Doğruhaber