Bursa'dan hacca gidecek olan hacı adayları: Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için dua edeceğiz

Bursa'da 2024 yılının ilk hacı kafilesi için düzenlenen programla mukaddes topraklara gidecek olmanın büyük heyecanını yaşadıklarını belirten Bursalı hacı adayları, orada Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtulup özgürlüğe kavuşması için dua edeceklerini ifade etti.

Ekleme: 11.05.2024 11:55:05 / Güncelleme: 11.05.2024 11:56:53 / Röportaj / Bursa Haberleri
Destek için 

Bursa İl Müftülüğü tarafından 2024 yılının ilk hac kafilesi için Şehirlerarası otogarda düzenlenen programla hacı adayları, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Hacı adayları teşrik tekbirleri ile uğurlanırken, adayların yakınlarına vedası esnasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Hac farizasını yerine getirmek amacıyla mukaddes topraklara gidecek hacı adayları, İLKHA muhabirine duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Hacı adayları, işgal altında olan Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve Müslümanların birlik be beraberlikleri için dua edeceklerini söylediler.

"Mescid-i Aksa için özellikle dua edeceğim"

Hasan Gültekin

2009 yılında hac için kayıt yaptığını söyleyen hacı adayı Hasan Gültekin, "14 yıl boyunca hevesle bekliyorduk. Allah'ım ne zaman çağıracak diye bekliyorduk. Allah bu sene bizi çağırdı. Allah'ın misafiri ve davetlisi olarak mutlu bir şekilde gidiyoruz. Mescid-i Aksa için özellikle dua edeceğim. İlk gidişimiz Medine'ye olacak. Rasulullah'ın kabr-i şerifinde ziyaret ettikten sonra Arafat, Müzdelife, Kâbe-i muazzama Kudüs'ün kurtulması için Ebrehe'nin nasıl yok edildiğini biliyor. İşgalci israili ve israilin yandaşları olanları inşallah hepsini yok edecektir. Onlar için dua edeceğiz." dedi.

"Allah bütün Müslümanlara birlik beraberlik nasip etsin"

Hasan Hüseyin Bayram

12 yıl hac için beklediğini söyleyen hacı adayı Hasan Hüseyin Bayram, "Bu yıl hac kısmet oldu. İnşallah hayırlısıyla gideriz. Mescid-i Aksa bizim ana mabedimizdir. Peygamberimizin bütün peygamberlere namaz kıldığı yerdir. Ama şu an işgal altındadır.  Mescid-i Aksa siyonistlerin zulmünden dolayı hepimizin yüreğini sızlatıyor. Allah bütün Müslümanlara birlik beraberlik nasip etsin." şeklinde konuştu.

"Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için dua edeceğiz"

Duran Alkan

Hacı adayı Duran Alkan, "Heyecan dorukta. Duyguları anlatamıyorum. Daha önce bir kez daha kutsal topraklara gitmiştim. Kutsal topraklara gittiğimde çocuklardan uzaklaşmak biraz zor oluyor. Rabbim zorlaştırmasın.  İnşallah Mescid-i Aksa ve Filistin en yakın zamanda işgal altında kurtulurlar. Gazze'de çocuklar çok perişan her gün haberlerden görüyoruz. Elimizden ancak dua gelebiliyor. İnşallah onlar için dua edeceğiz." diye belirtti.

"Filistin ve Mescid-i Aksa için çok dua edeceğim"

Hanife Gültekin

5 yıl sonra ilk defa hac çıktığını söyleyen Hanife Gültekin, "Çok heyecanlıyız. Çok şükürler olsun inşallah Rabbimize kavuşacağız. Allah herkese nasip etsin. Filistin ve Mescid-i Aksa için çok dua edeceğim. Duadan başka bir şey elimizden gelmiyor. Dualarımız onlarla. Rabbimiz onlar için hayırlısı ne ise nasip etsin." dedi.

"Nerede bir mazlum varsa onlar için dua edeceğiz"

Niyazi Arslan

12 yıl hac için beklediğini söyleyen hacı adayı Niyazi Arslan, "Hayırlısı bize de hac çıktı. Bizden mutlusu yok. Allah herkes nasip etsin. İnşallah Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için dua edeceğiz. Nerede bir mazlum varsa onlar için dua edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler