İngiliz casus uçakları Gazze üzerinde 200 uçuş gerçekleştirdi!

İngiliz Hava Kuvvetleri'ne ait keşif uçakları, işgal rejimin savaştaki yardımının bir parçası olarak Gazze üzerinde 200'den fazla casus sortisi yaptı.

Ekleme: 09.05.2024 21:26:00 / Güncelleme: 09.05.2024 21:52:45 / Dünya
Destek için 

İşgal rejimin Gazze'ye yönelik bombardımanında üç İngiliz yardım görevlisinin öldürüldüğü günden bu yana, İngiliz casus uçağı bin saatlik istihbarat topladı.

İngiliz raporlarına göre, İngiliz uçakları 2 Şubat'ta işgal rejimin Nepftim üssüne indi. Bunlar, saldırı hedeflerini elde etmek için gerekli bilgileri sağlama yeteneğine sahip R1 SHADOW uçaklarıdır. Uçaklar Aralık ayından bu yana Gazze üzerinde 200'den fazla sorti yaptı. Mart ayında 44 sorti yapıldı.

Lahey Ceza Mahkemesi'nin Netanyahu ve sözde bakanları için tutuklama emri çıkarma olasılığı göz önüne alındığında, Britanya'da Britanyalı isimlerin de savaşta işbirliği yaptıkları için tehlikede olabileceğine dair endişeler var. Buna İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps da dahil olabilir.

İngiliz uçakları, Kıbrıs'ın Akrotiri kentindeki İngiliz Hava Kuvvetleri üssünden havalandı ve her uçuş altı saat sürdü.

R1 casus uçakları , İngiltere'nin Widington kentindeki kalıcı üssünden faaliyet gösteriyor. Son zamanlarda, İngiliz Ordusu, uçakları modernize etmek ve filoyu altıdan sekize çıkarmak için 110 milyon £ tahsis etti