Batı'daki üniversiterde öğrencilerin Gazze protestolarına Kudüs Üniversitesi Vakfı'ndan destek

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversite öğrencilerine Kudüs Üniversitesi Vakfı destek verdi.

Ekleme: 30.04.2024 21:45:05 / Güncelleme: 30.04.2024 21:51:31 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Kudüs Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Yasir Yanılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Batı'daki üniversiterde öğrencilerin Gazze protestolarına desteklerini bildirdi.

Yanılmaz, "Dünyadaki bütün üniversiteler, öğrencilerin bilimin ışığında özgür iradeleriyle fikir beyan ettikleri bir eğitim yuvası olmakla beraber; aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür öğrencilerin özgür iradeleriyle var olduğu birer fikir kalesidir. Her türlü insanlık suçuna ve barbarlığa hız kesmeden devam eden israile, dünyanın çeşitli ülkelerindeki üniversitelerde okuyan öğrencilerden tepki yağıyor. Söz konusu Filistin ve Filistin'deki şiddet ve insanlık dışı katliam olduğunda işgal karşıtı yapılan eylemler; üniversitelerin yönetimleri ve ülkelerdeki kolluk kuvvetleri tarafından sert müdahalelerle ve çeşitli manipülasyonlarla engellenmektedir. " dedi.

Bu durumun, üniversitelerin varlığını ve varlık amaçlarını sorgulatıp vizyon ve misyonuna ters düştüğünü belirten Yanılmaz, "İnsanların özgürlük alanları, fikirlerini hür ifade ettikleri yerlerdir. Biz de Kudüs Üniversitesi Vakfı olarak, dünyada Filistin ve Filistin’deki zulme ses olmaya çalışan üniversitelere yapılan her türlü tahkir ve tecavüzü kınıyoruz. İşgalci israilin ve siyonist zihniyetin ilim ve bilime dahi savaş açacak kadar beyhude çabasını esefle lanetliyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)