Mısır, siyonist rejimle Refah'ın işgal edilmesi planlarını görüştüğünü yalanladı

Mısır Devlet Enformasyon Servisi Başkanı Diya Raşvan, Mısır'ın Refah'a yönelik planlanan işgal konusunda siyonist rejimle görüştüğüne dair ABD'nin önde gelen gazetelerinden birinde yayımlanan haberin doğru olmadığını belirtti.

Ekleme: 24.04.2024 13:40:04 / Güncelleme: 24.04.2024 13:41:52 / Dünya
Destek için 

"Mısır'ın bu konudaki tutumu kesindir" diyen Raşvan, "Kahire yönetimi, Gazze Şeridi'ndeki kardeş Filistin halkının 200 günlük kanlı israil saldırısı sırasında çektiklerine, katliamlara, ağır insan kayıplarına ve yaygın yıkıma yol açacak bu işgali tamamen reddetmektedir" dedi.

"Refah'ta askeri bir operasyon gerçekleştirme fikrini ortaya attığından bu yana Mısır'ın tüm kanallar aracılığıyla israil tarafını defalarca uyardığını" belirten Raşvan, "israil bu işgali tasarlarken Mısır, tüm dünya ülkeleri ile BM kurumlarının buna karşı olduğunu ifade ediyor, israil saldırısının başından bu yana ateşkes anlaşmasına varmak ve esirleri takas etmek için sürekli çaba gösteriyor" dedi.

Raşvan "Mısır, Gazze'deki kardeşlerimize yeterli miktarda insani yardım ulaştırmak, başta kuzey ve Gazze şehri olmak üzere tüm bölgelere insani yardım ulaştırmak ve neredeyse tüm sağlık hizmetlerinin sona erdiği Gazze Şeridi'nden daha fazla yaralı ve hastayı tedavi için çıkarmak için çaba sarf ettiğini" vurguladı. (İLKHA)