Gazze'nin Deyr Belah kentinde en çok yaşlı ve hastaları etkileniyor!

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr Belah kentinde kurulan Munasıra Mülteci Kampındaki hasta ve yaralılar, susuzluk ve yetersiz beslenmeden şikayet ediyor.

Ekleme: 22.04.2024 21:16:47 / Güncelleme: 22.04.2024 21:16:47 / Dünya
Destek için 

Gazze'nin pek çok bölgesindeki çadır kentlerden farklı olarak konteynerlerden kurulan Munasıra Mülteci Kampında yaklaşık 170 aile yaşıyor.

Aksa Şehitleri Hastanesine yakınlığından ötürü daha çok böbrek hastaları ve yaralıların yerleştirildiği kamptaki Filistinliler su bulamadıklarını ve yeterli beslenemediklerini ifade ediyor.

Susuzluk hasta ve yaşlıları çok etkiliyor
Gazze'nin kuzeyinden Munasıra Mülteci Kampına göç edenlerden Filistinli Ummu Ala Saliha, suların sürekli kesik olduğunu, bazen abdest alacak su bulamadıkları için teyemmüm ettiklerini söylüyor.

Saliha, hasta ve yaşlı oldukları için su bulmanın kendileri için ne kadar büyük sorun teşkil ettiğini şöyle anlatıyor:

"Ne tatlı ne de tuzlu su var. Böbrek hastası olan çok fazla kişi var ve bunlar uzun mesafeler kat edip su bulmak zorunda kalıyor. Bu kadar yolu nasıl yürüyelim. Eşim 70 yaşında ben 60 yaşındayım, hastayız. Su olmadan nasıl temizlenip namaz kılabiliriz. Susuzluktan ölüyoruz. Satın almak istesek paramız yok. Suyumuz yok, paramız yok, gaz yok, odun yok."