Avustralya vatandaşlarını uyardı!

Avustralya, işgal rejiminin İran'a misilleme yaptığı iddialarının ardından, işgal rejimi ve Filistin topraklarında bulunan tüm vatandaşlarına bu bölgelerden ayrılmaları için uyarıda bulundu.

Ekleme: 19.04.2024 10:57:55 / Güncelleme: 19.04.2024 11:19:10 / Dünya
Destek için 

ABC News tarafından yayınlanan habere göre, Avustralya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran, siyonist rejim ve işgal altındaki Filistin toprakları için seyahat uyarısının güncellendiği belirtildi. Açıklamada, siyonist rejim ve Filistin'de bulunan tüm Avustralya vatandaşlarına, ''eğer güvenli bir şekilde ayrılabiliyorlarsa'' bu bölgeden ayrılmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Güvenlik nedeniyle Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havalimanı'nda faaliyetlerin durdurulabileceğine dikkat çekilen açıklamada, Tel Aviv, Kudüs , Ramallah ve Tahran'da bulunan Avustralyalı yetkililerden bu bölgelerden ayrılmamaları istendi.

Açıklamada, halihazırda İran'a seyahat edilmemesi yönünde bir uyarı olduğu hatırlatılarak, bölgesel gerilimin yüksek olduğu ve güvenlik durumunun hızlı kötüleşebileceği vurgulandı.

Etiketler: