Washington Post ortaya çıkardı: Katil rejim ambulansı vurmuş!

Gazze'de 6 yaşındaki kız çocuğu Hind Receb'in Kızılay görevlilerine üç saat boyunca "Beni almaya gelecek misiniz? Korkuyorum." şeklinde yalvardığı kayıtlar gündeme bomba gibi düşmüştü. Hind ve ailesine yardıma giden ambulansın işgal kuvvetleri tarafından vurulduğu kanıtlandı.

Ekleme: 17.04.2024 14:57:29 / Güncelleme: 17.04.2024 15:23:19 / Dünya
Destek için 

Washington Post, 29 Ocak'ta Gazze Şeridi'nde işgal güçlerinin hedef aldığı araçta bulunan ve ölüme terk edilen Hind Receb ile akrabalarının maruz kaldığı saldırıya dair bir analiz yayımladı.

Analiz, uydu görüntüleri, kayıtlar, video ve fotoğraflardan oluşuyordu. İncelenen verilere göre, araçta yaralı olan Hind Receb ve 15 yaşındaki Leyan Hamade'ye yardım etmek üzere yola çıkan Filistin Kızılayı'na ait bir ambulansın işgal kuvvetleri tarafından vurulduğu belirtildi.

Ambulansın üzerindeki izlerin işgal silahlarına ait olduğunu işaret eden analiz, olay günü işgal rejiminin sözde ordusuna bağlı zırhlı araçların saldırı bölgesinde olduğuna dikkat çekti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, işgal kuvvetlerinin, 29 Ocak'ta yaşananlar sırasında bölgede bulunmadığı açıklamasına rağmen olayı   işgal rejimine tekrar  soracaklarını belirtti. Hind Receb'in şehit olmasını  "asla yaşanmaması gereken trajedi" olarak değerlendiren Miller, olaya ilişkin yapılacak kapsamlı soruşturmayı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.