NASA: Düşen objenin ISS'ten düştüğünü teyit etti

Geçen ay Florida'daki bir evin çatısına düşen gizemli nesnenin, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düşen bir parça olduğunu NASA doğruladı.

Ekleme: 16.04.2024 10:48:20 / Güncelleme: 16.04.2024 11:12:36 / Dünya
Destek için 

NASA, dün yaptığı açıklamada, 2021'den bu yana Dünya'nın yörüngesine doğru hareket eden bir kargo paletinin kontrollü bir şekilde dünyaya geri dönmesini beklediklerini ancak bir parçanın 8 Mart'ta Florida'da bir evin çatısına düştüğünü belirtti.

NASA, atmosfere giriş sırasında paletin tamamen yanacağını tahmin ettiklerini ifade ederek, “Mart 2021'de NASA yer kontrolörleri, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun robotik kolunu kullanarak, yörüngedeki ileri karakolda güç yükseltmelerinin bir parçası olarak yeni lityum iyon pillerin teslimatı ve kurulumunun ardından, eskiyen nikel hidrit pilleri içeren bir kargo paletini uzay istasyonundan serbest bıraktı” dedi.

8 Mart 2024'te Dünya atmosferine giriş sırasında tamamen yanması beklenen paletin bir donanım parçası yanmadı ve Napoli, Florida'daki bir evin çatısına düştü.

NASA, nesneyi ev sahibiyle işbirliği yaparak geri aldı ve parçayı ajansın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde analiz etti.

Yapılan incelemede, düşen nesnenin, NASA'nın uçuş destek ekipmanından kalma bir parça olduğu belirlendi.