CHP'li ismin ''teleferik'' iddiasına yalanlama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Antalya'da meydana gelen teleferik kazası ile ilgili açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Ekleme: 13.04.2024 16:02:39 / Güncelleme: 13.04.2024 16:07:46 / Güncel
Destek için 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Antalya'da meydana gelen teleferik kazası ile ilgili, "Teleferiğin bakımlarının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırıldığı" iddiası doğru değildir.

Bahse konu şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teleferiğin bakımını yapmak üzere onaylanması veya sertifikalandırılması söz konusu değildir.''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz kurtarma çalışmalarının gerçekleştirildiği bölgede yaptığı açıklamada, teleferik ile ilgili bakım-onarım işlemlerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanmış ve sertifikalandırılmış uzman şirket tarafından yapıldığını iddia etmişti. 

BAKANLIK DA YALANLADI 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan da yapılan açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz'ın teleferik kazasına ilişkin, 'Teleferiğin bakımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırılmıştır' açıklamasının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz Yavuzyılmaz tarafından Antalya Konyaaltı'nda teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi hadisesine ilişkin yapılan açıklamada, 'Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin teleferiğin bakımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırdığı' ifade edilmiştir. Bahse konu şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teleferiğin bakımını yapmak üzere onaylanması veya sertifikalandırılması söz konusu değildir. Sayın Yavuzyılmaz'ın ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler: