IMF başkanlığına yeniden Georgieva seçildi

Kristalina Georgieva'nın, Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanlığına yeniden seçildiği duyuruldu.

Ekleme: 13.04.2024 13:31:44 / Güncelleme: 13.04.2024 17:03:27 / Dünya
Destek için 

Ammar Kızılçınar

IMF, İcra Direktörleri Kurulu'nun 1 Ekim'den itibaren ikinci 5 yıllık dönemde IMF başkanlığı görevine Georgieva'yı seçtiğini açıkladı.

Karar oy birliğiyle alınırken, Georgieva'nın görev süresi boyunca "güçlü ve çevik" liderliğiyle bir dizi büyük küresel şoka karşı başarılı bir şekilde mücadele ettiği belirtildi.

Açıklamada, kurulun Georgieva'nın etkili politika önerileri, kapasite geliştirme ve finansman aracılığıyla IMF'nin üyelerine sağladığı desteği güçlendirmeye odaklandığı vurgulandı.

IMF Başkanı Georgieva, yeniden seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, ikinci 5 yıllık dönem için başkanlık görevine devam edecek olmaktan onur duyduğunu belirtti.

Son yıllarda IMF'nin üye ülkelerin pandemi, savaşlar ve yaşam maliyeti krizi gibi ardı ardına gelen şoklarla başa çıkmalarına yardımcı olduğuna vurgu yapan Georgieva, makroekonomik ve finansal istikrar, büyüme ve istihdamın yanı sıra iklim değişikliği, kırılganlık ve çatışma ile dijital dönüşüm konularında da çalışmalarını hızlandırdığını belirtti.

Georgieva, IMF'nin mali destek, politika tavsiyeleri ve kapasite geliştirme çalışmalarının ülkelerin yüksek belirsizlik ve ekonomik koşullardaki ani değişimlerle başa çıkma kapasitesine katkı sağladığını belirterek, küresel zorlukların üstesinden gelmek için ülkelerin daha etkili, keskin ve samimi bir ortamda bir araya gelmeye devam edeceklerini ifade etti.

Etiketler: