Elon Musk'tan şaşırtıcı yapay zeka açıklaması

Elon Musk, yapay zeka teknolojisinin geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Musk, yapay zekanın yakın gelecekte insan zekasını geçeceğini iddia etti.

Ekleme: 09.04.2024 09:16:28 / Güncelleme: 09.04.2024 10:46:16 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Elon Musk, Tesla, SpaceX ve X'in lideri olarak, yapay zekanın bir veya iki yıl içinde en akıllı insanı bile geride bırakacak seviyeye geleceğini öngördüğünü dile getirdi.

Musk, yayımlanan röportajında "yapay genel zeka"nın, tahminen 2025 veya 2026'da insanı aşacak bir zeka seviyesine ulaşacağını belirtti.

Bu tür yazılımlar, insanların yapabildiği her şeyi anlayabilen ve gerçekleştirebilen, aynı zamanda kendi kendini öğrenme yeteneğine sahip olan yazılımlar olarak tanımlanıyor.

İleri düzeydeki çip eksikliğinin yapay zeka botu Grok'un yeni versiyonunun ilerlemesini engellediğini de belirten Musk, gelecek bir veya iki yıl içinde elektrik tedarikinin yapay zeka gelişimi için kritik bir faktör olacağını vurguladı.

Elektrikli araç sektörüne de değinen ünlü iş insanı, Çinli şirketlerin Tesla'nın en önemli rakibi haline geldiğini ifade etti.