Müftü Yıldırım: Bu gece, başta Gazze olmak üzere zulme uğrayan tüm Müslümanlara dua edelim

Bin aydan daha hayırlı olan, Kur'an ayı ve Kur'an gecesi olarak bilinen Kadir gecesinde bol bol Kur'an okunması tavsiyesinde bulunan Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, başta Filistin-Gazze olmak üzere Mali, Myanmar, Somali ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyada zulüm altında olan tüm Müslümanlara dua edilmesi talebinde bulundu.

Ekleme: 06.04.2024 01:15:05 / Güncelleme: 06.04.2024 01:15:05 / Röportaj / Malatya Haberleri
Destek için 

Bin aydan daha hayırlı olan, Kur'an- Kerim'in nazil olduğu Kadir Gecesi, tüm Türkiye'de olduğu Malatya'da da ihya edildi.

Malatya'da çocuk, kadın, genç yaşlı 7'den 70'de binlerce kişi, geceyi idrak etmek için iftarını açtıktan sonra cami ve mescitlere akın etti.

Kernek Karagözlüler Camiinde ise Kadir Gecesi Özel programı düzenlendi.

İmam Hatip Necmettin Ceylan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif, Salavatu Şerif ve ilahilerin seslendirildiği program, gecenin anlam ve önemi hakkında Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın yaptığı sohbet ve Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir'in yaptığı duayla devam etti.

Kılınan yatsı ve teravih namazının ardından program, Peygamber Efendimiz'in Sakal-ı Şerifi ziyarete açıldı ve ardından Salatu Tesbih namazı kılındı.

Gecenin ehemmiyeti ve bu gece Müslümanların ne yapması gerektiği ile ilgili İLKHA Muhabirine konuşan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olması hasebiyle bol bol Kur'an okunması ve başta Filistin-Gazze olmak üzere Mali, Myanmar, Somali ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyada zulüm altında inleyen tüm Müslümanlara dua edilmesi gerektiğini belirtti.

"Kadir Gecesi, insanın ömrünü bereketlendiren, anlamlı kılan bir gecedir"

Müftü Yıldırım, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azat olan Ramazan'ın son dilimini yaşıyoruz. Bu zaman diliminde sevgili Peygamberimiz, Kadir Gecesi'ni aramamızı tavsiye etmiştir. Yüce Mevla'mızın Kur'an-ı Kerim'inde kendi adına bir sure indirmiş olduğu Kadir Gecesi'ni idrak ediyoruz. Kardeşlerimizin Kadir Gecesi mübarek olsun. Kadir Gecesi, yüce Mevla'mızın ifadesiyle, bin aydan daha hayırlı, bir insan ömrünü bereketlendiren bir insan ömrünü anlamlı kılan bir gecedir. Bizler de Malatya İl Müftülüğü olarak bütün cami, mescit ve Kuran kurslarında geceyi ihya etmek için programlar düzenledik. Hocalarımız Kur'an-ı Kerim okudu. Mevlid-i Şerif okudu, sohbetler yapıldı, Dualar edildi. Şu an Kernek Karagözlüler Camii'ndeyiz. Burada özel Kadir Gecesi programını idrak ettik. Namazdan önce Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okuduk. Sohbet ve dua ettik. Okunan hatmi şerifler vardı. Yasin'i şerifler vardı. Kelime-i Tevhid hatimleri vardı. Onların dualarını yaptık. Namaz kıldık. Şu an da Sakal-ı Şerifi ziyarete açtık. Sakal-ı Şerif ziyaretinden sonra da inşallah Salatu Tespih namazını kılacağız. Camilerimizin bir kısmını sabaha kadar açık tutacağız. Kernek Camimiz de sabaha kadar açık olan camilerimizden olacak. Gecemizin mübarek olmasını diliyorum. Bütün kardeşlerimize sabah namazı güneş doğuncaya kadar bir esenlik olmasını diliyorum. İslam alemine barış ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.

"Sakal-ı Şerife bir duygu seli oluşmuş"

Sakal-ı Şerifin, Peygamberimizi bizlere hatırlattığını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Peygamberimizin o sevgisini yaşadığımız bir duygu selidir. Cemaatimiz onu görmek için yoğun bir duygu seli oluşturmuş. Bu gecenin ihyası bakımından yapacağımız tavsiye de şudur. Bizler öncelikli olarak Kur'an ayında, Kuran gecesinde Kur'an okumalıyız. Ardından nafile namazları kılmalıyız. Kaza namazlarımız varsa öncelikle onları kılmalıyız. Ardından dualar etmeliyiz ve büyüklerimizi arayarak onların dualarını almalıyız. Küskünlerse küskünler gidermek suretiyle barışmalılar üzerinde hakkı ve hukuku olanlar hak ve hukuklarını hesaplayarak kardeşleriden helallik dilemeliler. Zikir, tespihat, Kur'an okuma gibi bu geceyi ihya etmek suretiyle sabaha ulaşmalıyız. Yatsıyı cemaatle namazı kıldık. Sabah namazını da cemaatle kıldığımız takdirde sevgili Peygamberimizin şu hadis-i şerifini mucibince amel etmiş olacağız.  Yatsı namazı ve sabah namazını cemaatle kılan o geceyi ibadetle geçirmiş gibi sevap alacaktır."

"Dualarımıza, başta Gazze olmak üzere dünyadaki tüm zulme uğrayan kardeşlerimi katalım"

Yıldırım son olarak, "Bu gece dualarımızda kardeşliğimizi hatırlamamız gerekmekte. Bu gece bizler özellikle duanın gücüne, yüce Mevla'mızın gücüne ve kudretine sığınarak Kadir Gecesi'ni ihya edeceğiz. Yapacağımız dualarımızda, Filistin'de, Gazze'de olan kardeşlerimizi Mali'de, Myanmar'da, Somali'de Orta Asya'da ve diğer Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizi unutmadan, dualarımıza onları da katalım inşallah. Bu sayede İnşallah sıkıntıları giderilir. Yüce Mevla'm onlara katından bir rahmetle, katından bir ikramla yardım eder. Vermiş oldukları mücadelelerde, başarılı kılar inşallah" temennisinde bulundu.

Salatu tesbih namazının kılınmasıyla devam eden program, sabah namazının kılınmasıyla sona erecek. (İLKHA)

İlgili Galeriler