İngiltere'de hukukçular, ülkelerine uyarıda bulundu!

İngiltere'de aralarında 3 eski Yüksek Mahkeme yargıcının da olduğu 600'den fazla avukat ve akademisyen, "İngiltere'nin İsrail'i silahlandırmaya devam ederek uluslararası hukuku ihlal ettiği" uyarısında bulundu.

Ekleme: 04.04.2024 20:31:31 / Güncelleme: 04.04.2024 20:31:31 / Dünya
Destek için 

Aralarında yargıçların, avukatların ve akademisyenlerin bulunduğu 600'den fazla hukuk uzmanı, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'a hitaben yazdıkları 17 sayfalık mektupta, Gazze'deki mevcut durumun "felaket" olduğunu belirtti.

Mektubun giriş kısmında, "Bizler, hukukun üstünlüğünü desteklemeye ve temel hakları korumaya kendini adamış ve Gazze Şeridi'nde yaşanan felaketten derin endişe duyan, İngiltere'de yerleşik veya kalifiye avukatlar, hukuk akademisyenleri ve eski yargı mensuplarıyız." ifadesi yer aldı.

"Filistinlilere karşı soykırımı teşvik eden açıklamalar yapanlara yaptırım uygulanmalı"
Mektupta, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) soykırım riskinin makul olduğu yönündeki görüşü göz önüne alındığında, İngiliz hükümetinin bunu önlemek için "yasal olarak harekete geçmek zorunda olduğu" uyarısı yapıldı.

İngiltere'nin işgal rejimi silahlandırmaya devam ederek "uluslararası hukuku ihlal ettiği" vurgulanan mektupta, bakanlara da "ateşkes için çalışmaları ve Filistinlilere karşı soykırımı teşvik eden açıklamalar yapan kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulamaları" çağrısında bulunuldu.

İngiltere-işgalci israil ikili ilişkileri için 2030 Yol Haritası ile gelişmiş ticaret anlaşmasına yönelik müzakerelerin askıya alınması talebinde bulunulan mektupta, söz konusu anlaşmanın askıya alınmasına ilişkin inceleme başlatılmasının ve yaptırım uygulanmasının değerlendirilmesi talep edildi.

Mektupta, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yardımların yeniden başlatılması çağrısı yapıldı.

Etiketler: