İşgalci barbarlık ŞİFA HASTANESİNDE 400 ŞEHİD

Gazze Şeridi'ndeki Filistin hükümeti, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'ni 14 gündür kuşatma altında tutan işgalci barbarların, 400'den fazla Filistinliyi katlettiğini ve hastane çevresindeki 1050 evi yıktığını açıkladı.

Ekleme: 01.04.2024 05:00:14 / Güncelleme: 01.04.2024 05:01:04 / Dünya
Destek için 

Gazze

Hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, işgal ordusunun Şifa Hastanesi'ni 14 gündür kuşatma altında tutup baskın yaparken, çevresindeki evleri de yıktığı ve yaktığı belirtildi. Hastane çevresinde hedef alınan evlerin sayısının 1050'ye ulaştığı aktarılan açıklamada, işgalci barbar ordusunun, hastanede ve çevresinde yüzlerce hastayı, yerinden edilmiş kişiyi ve sağlık personelini alıkoyup işkence ettiği, 400'den fazla kişiyi katlettiği bildirildi. Açıklamada, "İşgal ordusu hala Şifa Hastanesi'nde insanlık dışı koşullarda, su, ilaç, yiyecek ve elektrik olmadan mahsur kalan 107 hastayı ve 60 sağlık personelini gözaltında tutuyor." ifadeleri kullanıldı.

SOYKIRIMI DURDURMAK İÇİN GERÇEK ÖNLEM ALMA ÇAĞRISI

İşgal rejimi, bu hastaların uluslararası kurumlar aracılığıyla tahliye edilmesine yönelik her türlü girişimi engelliyor, bu durum da hastaların hayatını riske atıyor. Gazze hükümeti, "Amerikan yönetimini, uluslararası toplumu, bazı Avrupa ülkelerini israil ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği soykırım ve etnik temizlik suçuna katılmaktan tamamen sorumlu" tuttu. Hükümet, "uluslararası kuruluşlara ve Arap ve İslam ülkelerine, sessizlik ve kınama durumundan çıkıp soykırım saldırılarını, hastanelere saldırıyı ve yıkımı durdurmak için gerçek önlemler alma" çağrısında bulundu.

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 32 BİN 782'YE YÜKSELDİ

Öte yandan işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısı 32 bin 782'ye çıktı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalci katillerin Gazze Şeridi'ne 177 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İşgal güçlerinin dün son 24 saatte Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği 8 katliamda, 77 Filistinlinin daha katledildiği, 108 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısının 32 bin 782'ye, yaralı sayısının da 75 bin 298'e çıktığı kaydedildi.

SALDIRILAR GECE BOYU DEVAM ETTİ

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Han Yunus'un doğusundaki Beni Suheyla beldesine düzenlediği saldırıda 11 Filistinli katledildi, çok sayıda kişi yaralandı. Han Yunus'un batısındaki Mavası'de ise işgalcilerin topçu saldırı nedeniyle bir anne ile çocuğu şehit oldu. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre de Han Yunus'un batı bölgelerinde şiddetli patlama sesleri yükseldi.

İşgal rejiminin savaş uçakları Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat'ın kuzeybatısındaki El-Esra beldesindeki iki konutu hedef aldı. Öte yandan Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Gazze Vadisi bölgesi yakınlarındaki bir evin hedef alınması sonucu yaralanan yaşlı bir Filistinli de katledildi. İşgal güçleri Gazze kentinin batısındaki evleri topçu atışıyla hedef aldı, ayrıca Gazze'nin doğusundaki Zeytun Mahallesi'nin güneyindeki Kuveyt Kavşağı civarına sis bombaları attı.

GAZZELİLER OKULDA İTİKAFA GİRDİ

İşgalci saldırılarının yok ettiği veya büyük bir yıkıma uğrattığı camilerin yerine itikafa girmek için yüzlerce Gazzeli, Şucaiyye Mahallesi'ndeki okulu seçti. İbadet eden Gazzeliler, işgalci saldırılarında yaralananların iyileşmesi, öldürülenlerin ailelerine Allah'ın sabır vermesi ve Gazze Şeridi'ndeki saldırıların son bulması için dua etti. Filistinlilerin, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırılar sırasında çok sayıda ibadet yerini tahrip etmesi nedeniyle hedef alınma korkusuyla camilerde ibadet edemediği bildirildi. Gazze Şeridi'ndeki hükümetin medya ofisi, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ndeki saldırılarda 224 caminin tamamen, 290 caminin ise kısmen yıkıldığını duyurmuştu. Filistin ve BM verilerine göre, işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarında evlerini bombalaması sonucu yaklaşık 2 milyon Filistinli yerleşim yerlerinden çıkarıldı. Temel yaşamsal ihtiyaçlara sahip olmayan, barınak ve çadırlarda yaşayan Filistinliler, tedavi, yiyecek ve su eksikliği nedeniyle zor insani koşullarla karşı karşıya kalıyor.   AA