Seçim yolculuğu başladı: Siirt ilk sırada

Yerel seçimlere dört gün kala ülke genelinde seyahat hareketliliği arttı. Kayıtlı oldukları yerleşim yerinden uzakta yaşayan vatandaşların oy kullanmak için döndükleri illerin başında Siirt gelirken onu Ağrı ve Batman takip etti.

Ekleme: 27.03.2024 14:39:09 / Güncelleme: 27.03.2024 14:41:01 / Güncel
Destek için 

31 Mart yerel seçimlerine 4 gün kala vatandaşların seçim yolculuğu başladı. Oy kullanmak için memleketlerine dönen vatandaşlar, yurt genelinde online otobüs ve uçak bileti satışlarında hareketliliğine yola açtı.

Obilet'in verilerine göre; yerel seçimler nedeniyle en yoğun seyahat hareketliliği Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde görüldü.

SİİRT İLK SIRADA
Kayıtlı oldukları yerleşim yerinden uzakta yaşayan vatandaşların, oy kullanmak için döndüğü illerin başında Siirt yer aldı. Siirt'i Ağrı, Batman, Mardin, Muş, Kars, Giresun, Ordu, Rize ve Tokat izledi.

Online bilet satışlarında geçen yıla göre en çok artış olan ilk 20 ilin yer aldığı bölgelere bakıldığında 8 ilin Doğu Anadolu Bölgesi'nde, 6 ilin Karadeniz Bölgesi'nde, 4 ilin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ve birer ilin de İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri'nde olduğu görüldü.

OTOBÜS BİLETLERİ SEÇİM HAFTASINDA ALINDI
Yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşların uçak biletlerini seçimden yaklaşık 2 hafta önce satın aldığı, otobüs biletlerini ise çoğunlukla seçim haftasında satın aldığı gözlendi. En fazla bilet ise 29 Mart tarihine alındı.

Etiketler: