Doğu Karadeniz’de fırtına bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgarın Marmara ile doğu kesimlerde güneyli, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesini Doğu Karadeniz'de ise fırına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Ekleme: 23.03.2024 11:25:06 / Güncelleme: 23.03.2024 11:25:38 / Güncel
Destek için 

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara ile doğu kesimlerde güneyli, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Rüzgarın Doğu Karadeniz’de ise fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava durumu şöyle;

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinde batısı ile gece saatlerinde geneli güneydoğudan, sabah geneli kuzeybatıdan 3 ila 5, akşam saatlerine kadar batısı 6; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinde batısı 5 ila 7, sabah saatlerinde batısı güneybatıdan 8 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Doğu Karadeniz'in batısı 2,5 ila 3,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Güney ve güneydoğudan, sabah saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m; Görüş: İyi.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren kuzeyi güneybatıdan; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, sabah saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinde güneybatıdan, sabah saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5, sabah saatlerinde Antalya Körfezi 6; Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5, sabah saatlerinde 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Görüş: İyi.

Van Gölü: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olacağı bekleniyor. Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi, yağış anında orta. (İLKHA)