Down Sendromlular bir günlüğüne doktor oldular

Türkiye'de 100 binin üzerinde Down Sendromlu bireyin olduğunu ve onları toplumun bir parçası olarak gördüklerini ifade eden Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, bugün Down Sendromlular Günü olması nedeniyle kendilerine yönelik farklı bir etkinlik yapmak istediklerini belirtti.

Ekleme: 21.03.2024 16:05:05 / Güncelleme: 21.03.2024 16:05:21 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

"21 Mart Down Sendromlular Günü" dolayısıyla Battalgazi Devlet Hastanesi tarafından Dowm sendromlu bireylere yönelik farklı bir etkinlik düzenlendi. Hastanede ağırlanarak bir günlüğüne doktor olan çocuklar, beyaz önlüklerini giyerek muayene yaptılar ve laboratuvara girdiler.

"Ülkemizde 100 binin üzerinde Down Sendromlu bireyimiz var"

Down Sendromlular Günü dolayısıyla bugün farklı bir etkinlik yapmak istediklerini belirten Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, "Ülkemizde 100 binin üzerinde Down Sendromlu bireyimiz var. Onları toplumun bir parçası olarak görüyoruz. Bunu bir hastalık olarak görmüyoruz. Onları dünyanın gülen yüzleri ve çiçeği olarak görüyoruz. Kısa bir süreliğine de olsa hayallerinde olan doktorluk, hemşirelik gibi meslekleri de yaşatmak istedik. Ve onları bir günlüğüne sağlık çalışanı olarak gördük. Misafirlerimize hastanemizi tanıtmak ve farklı polikliniklerde muayene, müdahale işlemlerine yabancı olmamaları ve sosyal hayatın içinde daha mutlu, daha anlaşılır olma adına farkındalık oluşturduk" ifadelerini kullandı.

Gün boyu birçok dalda muayenelere katılan çocuklara gün sonunda ise teşekkür belgeleri takdim edildi. (İLKHA)

İlgili Galeriler