Diyanet Vakfı'ndan Kerkük'te 200 kişiye toplu iftar

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Irak'ın Kerkük kentinde ihtiyaç sahibi 175 aileye gıda yardımında bulundu, 200 kişiye toplu iftar yemeği verdi.

Ekleme: 21.03.2024 13:26:26 / Güncelleme: 21.03.2024 13:37:57 / Dünya
Destek için 

TDV Kriz Bölgeleri İnsani Yardım Sorumlusu Mahmut Temelli, geleneksel olarak her yıl olduğu gibi gönül coğrafyası olarak adlandırdıkları ülkelerdeki kardeşleriyle bir araya geldiklerini ifade etti.

Ramazan çalışmaları çerçevesinde Irak'ın Kerkük kentindeki kardeşleriyle buluşmaktan mutluluk duyduklarını belirten Temelli, Kerkük'te gıda yardımı yanında toplu iftar düzenlediklerini açıkladı.

Esra Mafkudin semtinde bulunan 175 aileye gıda kolisi dağıttıklarını vurgulayan Temelli, ayrıca semtteki Adil Camisinde yaklaşık 200 kişiye toplu iftar verdiklerini dile getirdi.

Temelli, gıda kolisinin içeriğinin pirinç, makarna, un, sıvı yağ, fasulye, salça, şeker, hurma ve çay gibi temel gıda maddelerinden oluştuğunu belirtti.

Kerkük'te gıda kolisi dağıtımlarının dört beş gün boyunca devam edeceğini ve ayrıca toplu iftar etkinliklerinin de gerçekleştirileceğini kaydetti.