Stoltenberg, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kuzey Kafkasya ve Hazar Bölgesi turu kapsamında bulunduğu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Ekleme: 18.03.2024 19:55:14 / Güncelleme: 18.03.2024 19:55:14 / Dünya
Destek için 

Kafkasya ziyaretindeki ilk durağı olan Azerbaycan’ın Başkenti Bakü'de bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Aliyev ve Stoltenberg, NATO ve Azerbaycan arasındaki işbirliğini ele aldı.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Aliyev ''BM tüzüğünden kaynaklanan meşru müdafaa hakkımızı kullandık ve bugün Ermenistan'la barış görüşmelerinin aktif aşamasındayız. Brüksel'e son ziyaretimde basın toplantısında bu konuyu gündeme getirmiştim. Ve Azerbaycan'ın böyle bir teklifte bulunduğunu söyledim. Ermenistan'ın da karşılık vermesini bekliyoruz. Bir kez daha barış müzakerelerini başlatma girişiminin bizim girişimimiz olduğunu söylemek isterim ve şimdi Ermeni mevkidaşlarıyla barış anlaşması taslağı konusunda yedi tur görüş alışverişinde bulunduk.'' dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Azerbaycan ve NATO arasındaki işbirliğine değinerek, ''Rusya, Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşı yürütmeye devam ediyor. NATO müttefikleri devam eden savaşın sonuçlarından son derece kaygılı. NATO müttefikleri Ukrayna'ya destek sağlıyor. Azerbaycan'ın da Ukrayna'ya sağladığı çok ihtiyaç duyulan desteği memnuniyetle karşılıyorum. Ayrıca çok ihtiyaç duyulan insani yardıma gelince, Ukrayna'daki durum son derece zor olduğundan daha fazla desteğe ihtiyaç var.'' açıklamasını yaptı.

Etiketler: