İşgal rejimi ile Lübnan hattında karşılıklı saldırılar 

İşgal rejiminin sözde ordusu tarafından yapılan açıklamada Lübnan'da Hizbullah'a ait askeri tesise ve altyapıya saldırılar düzenlediği duyuruldu. Hizbullah ise işgal rejiminin kuzeyinde orduya ait araçlara saldırı düzenlediğini açıkladı.

Ekleme: 18.03.2024 15:40:00 / Güncelleme: 18.03.2024 15:40:29 / Dünya
Destek için 

 

İşgal rejiminin sözde ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, savaş uçakları Ramiye bölgesinde Hizbullah'a ait bir askeri yapı ve gözlem noktasını vurdu.

Açıklamada, dün de Nakura bölgesinde Hizbullah'a ait altyapının hedef alındığı bildirildi.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA
Hizbullah'ta işgal altındaki toprakların kuzeyinde işgal rejiminin sözde ordusuna ait araçlara saldırı düzenlediğini açıkladı.

Açıklamaya göre, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlerin desteklenmesi amacıyla dün akşam saatlerinde El Malikiye bölgesine giren işgal rejiminin sözde ordusuna ait araçlar top atışlarıyla hedef alındı.

işgal rejiminin sözde ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda 232 Hizbullah mensubu, 51 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas ve 12 İslami Cihad mensubu şehid olurken 6 işgalci vatandaş ve 11 asker hayatını kaybettiği iddia etti ancak sayının bundan daha fazla olduğu aktarılıyor.