"Gazze'ye temel ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılması en öncelikli mesele haline gelmiştir"

İşgal rejiminin 5 ayı aşkın süredir Filistin'de sürdürdüğü soykırıma dikkat çekmek ve ambargonun kırılması hususunda uluslararası yapıları harekete geçirmek amacıyla HÜDA PAR Bahçelievler ilçe teşkilatı tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Ekleme: 12.03.2024 16:50:03 / Güncelleme: 12.03.2024 16:53:30 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İstanbul merkez Bahçelievler ilçesi Şirinevler Meydanı'nda bir araya gelen Kudüs sevdalıları, Gazze'de yaşanan vahşete dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklaması öncesinde Muhammed Akif'in Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra HÜDA PAR İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Ortaç kısa bir konuşma yaptı.

Ortaç'ın konuşmasının ardından hazırlanan basın açıklamasını HÜDA PAR Bahçelievler Belediye Başkan adayı Ayhan Erensoy okudu.

Tarihin her döneminde azgınlık sapkınlık ve zulümde ileri gitmiş kişi ve toplulukların olduğunu belirten Erensoy, "Ancak bu zalimlerin zulmünün devamlı olmamış, zalimler bu dünyada da yaptıklarına karşılık hak ettikleri cezayı almışlardır. Yeter ki zulme karşı direnenler zorluklar karşısında yılgınlığa, umutsuzluğa düşmeden sabr-u sebat göstersinler. Aksa ve Kudüs davasını omuzlayan Gazzeli kardeşlerimiz, tarihte eşine az rastlanır bir sabır ve kahramanlıkla siyonist zulme ve barbarlığa karşı direniş ve mücadelelerini sürdürmektedirler. Beşinci ayını doldurmak üzere olan bu kutlu direnişin devamı ve başarısı elbette ki sadece Filistinli kardeşlerimizin sorumluluğunda değildir. Aksa ve Kudüs davası tüm Müslümanların davasıdır." dedi.

"Dünyanın gözü önünde pervasızca icra edilen soykırım ve katliama karşı durmak İslami bir vecibe olduğu kadar vicdan sahibi her insan için de insani, ahlaki bir sorumluluktur" diyerek konuşmasını sürdüren Erensoy, "Bu sorumluluk bilinciyle siyonist vahşetin sonlandırılması, mazlum Gazze ve Filistin halkının desteklenmesi için tüm imkanlarımızı seferber etmek, her daim sabır ve sebatla direniş ve mücadele safında yer almak zorundayız. Zaman, yekvücut halinde siyonistlere ve destekçileri olan küresel istikbara karşı durma, habis işgal çetesini mübarek topraklardan söküp atma zamanıdır.  Bu aşamada ümmetin göstereceği zaaf, Müslümanların zilletinin devamıyla siyonist işgalin daha da kökleşmesiyle telafisi zor neticelere sebebiyet verecektir. Bu nedenle her Müslüman fert, her İslami yapı ve topluluk, her İslam ülkesi ümmet bilinciyle mücadeleyi öncelemelidir." ifadelerini kullandı.

Aksa ve Kudüs davasının cephe hattı olan Gazze'nin, gündemde ilk sırada yer alması gerektiğini sözlerine ekleyen Erensoy, şu ifadelere yer verdi:

"Yerel seçimle ilgili ve siyasi, gündelik konularla ilgili diğer gündemler Gazze, Filistin Kudüs duyarlılığımızı gölgelememelidir. Küresel çapta devam eden boykotlar ısrarla planlı şekilde sürdürülmeli, dünyanın her tarafında siyonist çıkar ve unsurlar hedef alınmalıdır. Her gün onlarca çocuğun, sivilin açlıktan şehit olduğu, insani yardıma ulaşmak için toplananların topluca katledildiği, gıda ve su yardımının bile engellendiği Gazze'ye temel ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılması en öncelikli mesele haline gelmiştir.  Karadan, denizden, havadan tüm imkanlar kullanılarak Gazze'deki muhasaraya son verilmelidir. Bunun için ulusal, uluslararası organizasyon ve faaliyetler arttırılmalı ve gündem oluşturulmalıdır."

Refah sınır kapısının açılması için de Mısır'a baskı yapılması gerektiğini hatırlatan Erensoy, "Yetersiz ve eksik de olsa 11 Kasım 2023'te Riyad'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Ortak Zirvesi'nde alınan kararların uygulanması ve takibi için gerekli mekanizmalar oluşturularak somut adımlar atılmalıdır. Bu amaçla periyodik toplantı ve çalıştaylar düzenlenerek ortak çalışmalar çeşitlendirilerek somutlaştırılmalıdır. Uluslararası Adalet Divanı'nın 26 Ocak'ta aldığı ihtiyati tedbir kararları siyonist çete tarafından dikkate bile alınmamıştır. Karardan sonra katliam devam etmiş, insani yardımın temini yerine zorbaca engellemelerle Gazzeliler açlığa ve kıtlığa mahkûm edilmiştir. Uluslararası hukuku ve mahkeme kararını hiçe sayan siyonistlere karşı diplomasi ve küresel kamuoyu harekete geçirilmelidir." şeklinde konuştu.

Erensoy, "Yapılacak ateşkes görüşmelerinde HAMAS'ın taleplerinin dikkate alınarak koşulsuz ateşkes, ambargonun kaldırılması, Gazze'nin imarı, hukuksuz şekilde hapsedilen tutukluların salıverilmesi ve Gazzelilerin güvenli şekilde evlerine dönüşünün sağlanması için her platformda etkili girişimlerde bulunularak çaba sarf edilmelidir. Tarih; inanç, azim ve sabırla birlik halinde mücadele edip direnenlerin zafer örnekleriyle doludur. Yüce Rabbimiz de inanç ve sabırla kendi yolunda direnenlere zafer vadetmektedir." dedi.

Program Bilal Keskin'in yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler