İşgal çetesinden vahşi saldırılar GAZZE RAMAZANA ŞEHİDLERLE GİRDİ

Soykırımcı siyonist çapulcular hiçbir kutsalı ve mübarek değeri önemsemeden Gazze’ye kudurmuş köpekler gibi saldırmaya devam ediyorlar. İslam’ın en mübarek ayı Ramazan-ı şerifte de durmayan terör ordusunun, ramazan ayının ilk gününde Gazze Şeridi'nin birçok bölgesine hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda çok sayıda Filistinli şehid oldu. Son saldırılarla Gazze'de şehid olanların sayısı 31 bini aştı.

Ekleme: 12.03.2024 05:00:24 / Güncelleme: 12.03.2024 05:01:02 / manşetler
Destek için 

GAZZE

Siyonist çapulcu güçleri, halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze'ye saldırılarına 158. gününde de devam ediyor.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, Siyonist çapulcu ordusu gece boyu hava, kara ve denizden başta Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ile Gazze kentindeki Zeytun Mahallesi olmak üzere çeşitli noktalara yoğun saldırılar düzenledi.

Siyonist çapulcuların savaş uçaklarının Zeytun Mahallesi'nde bir evi bombalaması sonucu ölen ve yaralananlar oldu.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda bir ev hedef alındı, saldırıda ölü ve yaralılar olduğu aktarıldı.

Siyonist çapulcu topçuları Han Yunus'un doğusunu hedef alırken, savaş uçakları da Gazze'nin Es-Sabra Mahallesi'nde birçok evi bombaladı. Saldırıda çoğu kadın ve çocuk çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Siyonist çapulcu güçleri, Refah kentinin Selam Mahallesi'nde Mısır sınırı yakınındaki tarım arazilerini bombaladı.

Savaş uçakları Gazze kentinin batısını, Han Yunus ve Gazze'nin orta kesimdeki Nusayrat Mülteci Kampı ile sahildeki bir kaç evi hedef aldı, saldırılarda ölen ve yaralananlar oldu.

Öte yandan sağlık ekipleri, Gazze'nin Tel el-Heva Mahallesi'nde hedef alınan Filistinli "Aşur" ailesine ait evin enkazından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişinin cansız bedenini çıkardı, naaşlar Şifa Hastanesi'ne nakledildi.

GAZZE'DE ŞEHİD SAYISI 31 BİN 112'YE YÜKSELDİ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, siyonist çapulcuların Gazze Şeridi'ne 157 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi.

Siyonist çapulcu güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 67 Filistinliyi daha öldürdüğünü kaydeden Kudra, Gazze'de şehid olanların sayısının 31 bin 112'ye yükseldiğini aktardı.

Kudra, son saldırılarda siyonist çapulcu güçlerinin 106 Filistinliyi daha yaraladığını ve Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının da 72 bin 760'a ulaştığını bildirdi.

Siyonist çapulcu ordusunun öldürdüğü Filistinlilerin yüzde 72'sinin kadın ve çocuk olduğunun altını çizen Kudra, açlık ve susuzluktan şehid olanların sayısının da 25 olduğuna dikkati çekti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğunu ancak siyonist çapulcu güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.

SİYONİST ÇAPULCU ORDUSU GAZZE'DE BİR EVİ HEDEF ALDI: 16 KİŞİ ÖLDÜ

Öte yandan siyonist çapulcu ordusunun, Gazze Şeridi'nde bir eve düzenlediği saldırıda 16 Filistinli öldü.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, siyonist çapulcuların savaş uçakları, Gazze kentinin Sabra Mahallesi'nde bir evi bombaladı.

"Ebu Şemale" ailesine ait evin bombalandığı saldırıda çoğu kadın ve çocuk 16 Filistinli şehid edildi, onlarca Filistinli yaralandı.

SOYKIRIM ORDUSU RAMAZANIN İLK GÜNÜNDE BATI YAKA'YA BASKINLAR DÜZENLEDİ

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, siyonist çapulcu güçleri 25'ten fazla askeri araç ve 4 askeri buldozerle Tulkerim kentine güney ve batı kesimlerinden baskın düzenledi, Tulkerim Mülteci Kampı çevresine çıkan caddelere konuşlandı.

Kent merkezinin altyapısına zarar veren siyonist çapulcu güçleri, El-Alimi Kavşağı yakınındaki bir caddeyi de kazdı.

Siyonist çapulcu askerleri, kentin doğusundaki Nur Şems Mülteci Kampı'na yönelirken, buldozerler de kampın batı girişindeki Şehit Seyf Ebu Lebed Kavşağı çevresine iki günde ikinci kez zarar verdi.

Kampın içindeki "Cebel en-Nasr" ve "Maslah" mahallelerinde konuşlanan siyonist çapulcu güçleri, buldozerlerle Nur Şems Mülteci Kampı girişi karşısındaki ana caddeye ve Nasr Camisi çevresine zarar verdi.

Baskına karşı çıkan Filistinliler ile siyonist çapulcu güçleri arasında çatışmaların çıktığı ve şiddetli patlama seslerinin duyulduğu bildirildi.

Siyonist çapulcu askerleri, buldozerlerle Menşiyye Mahallesi girişinde Filistinlilerin mülklerine zarar verdi, 7 Şubat'ta öldürdükleri Filistinli Mutasım el-Ali'ye ait oto yıkama işletmesini yıktı.

Nur Şems'teki birçok mahallede altyapıya zarar veren ve 5 saatin ardından buradan çekilen siyonist çapulcu askerleri daha sonra Tulkerim Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

Kampın ve kampa giden yolların karşısında bulunan Nablus Caddesi'nde konuşlanan siyonist çapulcu askerleri birçok mahallede altyapıya zarar verdi, baskına karşı çıkan Filistinlilerle çatıştı. AA

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlıkçıların İftar ve Sahurda Yiyeceği Yok!

Gazze'nin kuzeyinde 2 bini aşkın sağlık çalışanının ramazana iftar veya sahurda yiyecek yemekleri olmadan girdiği belirtildi.

İSTANBUL / GAZZE

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, kuzeydeki sağlık çalışanlarının 24 saat görev başında olduğunu ancak yiyecek yemek bulamadığını dile getirdi.

Sağlık çalışanlarının, yetersiz beslenmeden ötürü zayıfladığını aktaran Kudra, Gazze'nin kuzeyinde 2 bini aşkın sağlıkçının ramazana sahur veya iftar etmeden başlayacağını ifade etti.

Kudra, uluslararası kurumlara ve yardım kuruluşlarına, sağlık ekiplerinin çalışmalarını yürütebilmeleri için hazır yemek sağlama çağrısında bulundu.

GAZZE'DE SAĞLIK DURUMU HER GEÇEN GÜN DAHA KÖTÜYE GİDİYOR

Sınır Tanımayan Doktorların (MSF) Gazze'deki Tıbbi Koordinatör Yardımcısı Muhammed Ebu Mugaysib, işgal çetesinin yoğun saldırıları ve ablukası altında bulunan Gazze'deki son durum ve sağlık hizmetlerinin sağlanması konusunda yaşanan zorluklara ilişkin soruları yanıtladı.

Gazze'de 30 bin kişinin öldürüldüğünü ve bunların çoğunluğunun kadın ile çocuk olduğunu vurgulayan Mugaysib, "Şu anda Gazze'deki durumu anlatmaya bu kadar yeter." ifadesini kullandı.

Mugaysib, MSF olarak Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde birkaç hastaneye destek verdiklerini ancak kuzeyindeki, Han Yunus ve Gazze şehrindeki diğer hastanelere erişemediklerini kaydetti.

"GAZZE'DE GÜVENLİ BİR BÖLGE YOK”

"Ateşkesle savaşın duracağını da umut ediyoruz" diyen Mugaysib, böylelikle hastanelere geri dönebileceklerini ve yoğun çalışmayla onları eskisi gibi işler hale getirmeye çalışacaklarını söyledi.

Mugaysib, "Gazze'de güvenli bir bölge yok. Bu hem insanlar hem de sağlık çalışanları için geçerli. Savaşta doğrudan hedef alınan veya ikincil olarak zarar gören çok sayıda üyemiz var." dedi.

Ramazan ayında özellikle Gazze'nin güneyinde yerinden edilmiş kişilerin çok zorluk çekeceğini belirten Mugaysib, Refah kentinde 1,5 milyon civarında insanın çadırlarda yaşadığını hatırlattı.

Mugaysib, "Gazze'deki hastaların, uzun süreli tedavilere ve özel cerrahi rekonstrüktif cerrahiye ihtiyaçları olacak. Hastaların yaraları çok kritik ve bu nedenle uzun süreli tedaviye ihtiyaç duyulacak." diye konuştu.

İNSANİ YARDIM GİRİŞLERİNİN ARTIRILMASI ÇAĞRISI

Gazze'ye ulaştırılan insani yardımların yeterli olmadığına işaret eden Mugaysib, Gazze'ye tıbbi yardımlar dahil insani yardım girişlerinin artırılması çağrısında bulundu.

Mugaysib, MSF hastanesindeki hastalara sağlık hizmeti sunmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek durumun görünenden daha zor olduğunu ifade etti.

Gazze halkının sürekli olarak bombardıman ve hava saldırısı altında yaşadığını kaydeden Mugaysib, "Gazze'deki sağlık durumu ise her geçen gün daha kötüye gidiyor. Şu anda Gazze'nin güneyinde faaliyet gösteren çok az hastane var. Hastaların bu hastanelere bile ulaşmasında da zorluk yaşanıyor." dedi.