Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihi ne zaman?  SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ne zaman ikramiye yatacak? İşte Ayrıntılar...

Mübarek Ramazan ayına girerek Ramazan Bayramına doğru gittiğimiz bu günlerde, emekli vatandaşlar bayram ikramiyelerini ne zaman alacaklarını araştırıyor. Geçen sene 2 bin TL olarak verilen miktar, bu yıl 3 bin TL'ye çıkarıldı. SSK, Bağ-Kur ve EYT emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihlerini  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı.

Ekleme: 11.03.2024 15:53:57 / Güncelleme: 11.03.2024 15:53:57 / Güncel
Destek için 

Ramazan ayına girmemizle beraber bayram için verilen ikramiyeleri emekli vatandaşlar ne zaman alacaklarına dair araştırma yapmaya başladı. Bu sene 3 bin TL olarak güncellenen emekli bayram ikramiyesi Meclis'te kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise ikramiyeler için tarih verdi. İşte, emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri...

Bakan Açıkladı! Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Bayram ikramiyeleri 3 bin lira olarak belirlendi. Bir gelişme var mı?" sorusuna Işıkhan, "Hayırlı olsun. Yasa Meclisten geçmiş durumda. Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak." yanıtını verdi.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Oldu?

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik madde kabul edildi. 

Dul ve Yetim Aylığı Alanların İkramiye Ödemesi Nasıl Olacak? 

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemesi dosya bazında yapılıyor. Dosya başına 3 bin lira ikramiye ödenecek. Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödeniyor. Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1500 lira; yüzde 25’i bağlanmış olan kızına ise 750 lira ikramiye ödenecek. Herhangi bir işte çalışmayan, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almayanlar eşinin aylığının yüzde 75’ini almakta olduklarından, 2000 lira ikramiye verilecek.

İş kazası ve meslek hastalığı dolayısıyla sürekli iş göremezlik geliri alanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödeniyor. Meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 750 lira, yüzde 45 olanlara 1350 lira ikramiye ödenecek.

EYT'liler Bayram İkramiyesi Alacak Mı?

Zamlı bayram ikramiyesinden 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT’liler ile EYT düzenlemesi olmadan da emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar Ramazan Bayramında yararlanacak. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan’dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı’nda ikramiye alamayacak.

Kurban bayramı bu yıl Haziran ayına denk geliyor. Emeklilik dilekçesini 1 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında veren EYT’liler de Kurban Bayramı’nda zamlı ikramiyeden yararlanacaklar.