Cizreliler ilk teravih için camilere akın etti

​​​​​​​Cizreliler "On bir ayın sultanı" olan Ramazan ayının ilk teravih namazı için cami ve mescitlere akın etti. Tarihi Ulu Camii başta olmak üzere kentteki camilerde yoğun katılım gözlendi.

Ekleme: 11.03.2024 00:09:58 / Güncelleme: 11.03.2024 00:09:58 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Camileri dolduran Müslümanlar, Ramazan ayına ulaşmanın buruk sevincini yaşadı.

Yatsı namazının ardından teravih namazını kılan cemaat, topluca getirilen salavatlar ve yapılan dualar ile Ramazan ayının ilk gecesini ihya ettiler.

Teravih namazını kılmak için camileri dolduran kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar Filistin ve Gazze'de katliam yapan siyonistlere lanet etti.

Duygularını İLKHA muhabirine aktaran Cizreliler, Gazze'nin kurtuluşu için dua etti.

İdris Işıklı, "Ramazan ayımız hayırlı olsun. Bu ayın hatırına Gazze'de yaşanan katliamların son bulmasını yüce Allahtan diliyorum." İfadelerini kullandı.

İlyas Geleri, " Ramazan ayı İslam âlemine hayırlı olsun, Allah hayırlı ve bereketli eylesin. Allah ramazan ayın hatırına Kudüs ve Gazze'yi kurtuluşa erdirsin. Allah bu ayın hatırına hastalara şifa, dua edenlerin duasına icabet etsin." şeklinde konuştu.

Cami İmam Hatibi Murat Denli, "Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının gölgesi İslam âlemini sardı. Özellikle şu anda Gazze'de ve diğer İslam beldelerinde mahzun olan kardeşlerimize Rabbim rahmet kapılarını açsın. Onların üzerlerinde bulunan bütün karanlıkları kaldırıp aydınlık versin inşallah. Dualarımız Gazzeli kardeşlerimizle. Biran evvel Gazze'nin kurtuluşa ermesini, Kudüs'ün özgür kalmasını tekrar İslam'ın başkenti olmasını diliyoruz. Rabbim o günleri göstersin. Cizre'mizde de mübarek Ramazan ayı başladı. İlk teravihimizi kıldık. Allah layıkıyla Ramazanı geçirmeyi nasip etsin." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler