Ankara'da Filistin yararına hayır çarşısı ve kermes açıldı

Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen STK’lar, siyonist işgal rejiminin soykırım uyguladığı Gazze’deki Müslümanlar için hayır çarşısı ve kermes açtı.

Ekleme: 08.03.2024 17:55:04 / Güncelleme: 08.03.2024 18:02:06 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Ankara Hacı Bayram Camii avlusunda düzenlenen kermese, Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu bünyesindeki STK'lar tarafından açılan kermes ve hayır çarşısında yöresel ev yemekleri, Filistin ve Kudüs temalı el işlemeli ürünler ve giyim eşyaları satılıyor.  

Pazar (10 Mart) günü saat 17.00'a kadar devam edecek olan hayır çarşısı ve kermes hakkında İLKHA muhabirine konuşan Ankara Umut Kervanı temsilcilerinden Cihan Özer, elde edilecek gelirin, Filistinlilere bağışlanacağını söyledi.

Özer, "Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak Filistin için hayır çarşısını açtık. Ankara'daki birçok STK gibi bizde Ankara Umut Kervanı olarak desteklerimizi verdik. Çarşımız bugün itibarıyla Pazar günü saat 17.00'a kadar açıktır. Bütün Filistin ve Kudüs sevdalısı hayırsever halkımızı destek için kermesimize çağırıyoruz. Çarşımızda giyimden gıdaya kadar her çeşit mevcuttur. Özellikle her çeşit yemek ve içeceğimiz bulunuyor. Bütün hayırseverleri Hacı Bayram Cami avlusuna bekliyoruz. Elde ettiğimiz geliri, Gazze mağduriyetini bir nebze de olsa gidermek için göndereceğiz." dedi.

Ankara'da ikamet eden vatandaşlara çağrıda bulunan Özer, "Bu üç gün boyunca evde yemek hazırlayıp katkıda bulunabilirsiniz. Böylece bir nebze de olsa hayra vesile olabilirsiniz. Vatandaşlarımız üç gün devam edecek hayır çarşımıza gelip yemeklerini yiyip katkıda buluna bilirler. Özellikle öğle yemeklerinde burada yemekleri yiyebilirler. Hatta katkı için akşam yemeğini de kermesten alıp çocuklarınızla evde yiyerek katkıda bulunabilirler. Böylece bu hayır kervanına katkıda bulunabilirsiniz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler