İşgal ordusu, Gazze'deki siyonistlerden birinin öldüğünü 13'ünün yaralandığını kabul etti

İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde Filistin direnişiyle yaşanan kara savaşında bir işgal askerinin öldüğünü, 13 işgal askerinin de yaralandığını itiraf etti.

Ekleme: 07.03.2024 07:20:12 / Güncelleme: 07.03.2024 07:22:41 / Dünya
Destek için 

İşgal ordusu, yaptığı açıklamada Gazze Şeridi'nin güneyinde yaşanan çatışmada askeri köpekler konusunda uzmanlaşmış "Ekotz" birliğinden Çavuş David Sasson'un (21 yaşında) öldürüldüğünü duyurdu.

İşgal ayrıca, aynı çatışmada 12 siyonist asker ve subayın da yaralandığını, bunlardan 5'inin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

İşgal ordusu, 7 Ekim'den bu yana 587 siyonist subay ve askerin öldürüldüğünü resmen kabul ederken bunların 247'si Gazze'deki kara çatışmalarında öldürüldü.

İşgal medyası ise bu işgalcilerin, Han Yunus'un batısındaki Hamad bölgesinde bir binanın girişine Filistin direnişi tarafından kurulan patlayıcılarla öldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

Öte yandan Gazze Şeridi'nin güneyinde yaşanan başka bir çatışmada da komando taburundan bir siyonist askerin de ağır yaralandığı kaydedildi.

İşgal medyası, ayrıca Beerşeba'daki Soroka Hastanesi'nin gün içinde ikisi ağır olmak üzere 9 yaralı siyonist askeri kabul ettiğini aktardı.

Beilinson Hastanesi ise Gazze'deki çatışma bölgesinden 5 yaralı siyonist askerini teslim aldığını açıklayarak, şu anda 4'ü ağır olmak üzere 24 yaralı askerin tedavisine devam ettiğini bildirdi. (İLKHA)